DR. HORVÁTH ÁGNES

Full text search

DR. HORVÁTH ÁGNES
DR. HORVÁTH ÁGNES egészségügyi miniszter: Köszönöm szépen, képviselő úr, de látszik, hogy ugyanarra a srófra jár valamennyiünk agya ebben a biztosítási rendszerben. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Tévedés. Nem jár. Csak neked.) Alapvetően ezek a pénztárak csakis és kizárólag kötelező egészségbiztosítási tevékenységet végezhetnek. Pont az volt a célunk azzal, hogy a kiegészítő pénztári tevékenységet ne végezhessék önállóan, hogy ne történhessen meg véletlenül sem az adatok bármifélefajta keveredése.
Egyébként például garancia a biztosított számára az is, hogy belépéskor tőle semmilyen, az egészségi állapotára vonatkozó adat nem kérhető (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Hiszi a piszi.), a belépési lap vagy nyilatkozat tartalma például szintén szabályozott.
Ami a mi elképzelésünk szerint elvégezhető tevékenység, az kizárólag az ügynöki tevékenysége a kiegészítő egészségbiztosításnak, de ez csakis és kizárólag ügynöki tevékenységet jelenthet (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Lárifári.), amikor szintén el kell különíteni teljesen egyértelműen az adatokat egymástól, amit természetesen szintén mind a felügyelet ellenőriz, mind akár az adatvédelemnek joga van ellenőrizni, és nemcsak joga, hanem kötelessége is.
Köszönöm szépen képviselő úr kérdését, és remélem, hogy ugyanígy fogjuk tudni folytatni a vita során is.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi