TÁTRAI MIKLÓS

Full text search

TÁTRAI MIKLÓS
TÁTRAI MIKLÓS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A rendnek nem kell helyreállnia, rend van jelenleg is a Kincstárban, illetve az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalban. Éppen azért, hogy rend legyen, azért, mert rendet akartunk teremteni, határoztuk el azt, hogy 2008. január 1-jétől teljeskörűen elektronikus alapra helyezzük a közszférában is az adó- és járulékbevallásokat.
Ennek számos feltétele volt, számos feltétele van, hogy a dolog hibátlanul működjön, és az a feladatunk mindannyiunknak az államigazgatásban, hogy 2008. január 1-jétől ne legyen semmilyen probléma.
Az a kör, amelyről képviselő úr beszélt, és egyébként nem 800 ezer ember, hanem a Kincstár által számfejtett kör, 525 ezer fő, és további 100 ezret valamelyest meghaladó az az intézményi kör, amely saját maga végzi a számfejtés és a bevallást, de a Kincstár szoftverét használja; nem 800 ezer tehát, hanem nagyságrendileg 600 ezer. Nos, ebben a körben ez év november 20-áig minden munka végére érünk, minden összhang, ami szükséges a különböző informatikai rendszerek között, meglesz, minden működni fog. Amennyiben ez nem így fog történni egyébként, az APEH-nek ugyanaz a dolga a közszférában, mint a magánszférában, mulasztási birsággal fogja sújtani azokat az intézményeket, amelyek esetleg nem tennének eleget a kötelezettségüknek, de ehhez a feltételek adottak lesznek.
November 20-án minden adat az APEH-ben lesz, amelynek ott kell lennie, és ahogy azt vállaltuk, 2008-tól hibátlanul működni fog a rendszer.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi