DR. GYENESEI ISTVÁN

Full text search

DR. GYENESEI ISTVÁN
DR. GYENESEI ISTVÁN (független): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Általánosságban leszögezhető, hogy amit a törvényjavaslatban elhatároztak és javasoltak, az támogatható, de jóval kevesebb ez annál, mint amire szükség lenne. Teljesíti az egyszerűsítési elvárásokat, de ennél többet nem vállal fel. Feltétlenül üdvözlendő a kis adók egyszerűsítése, üdvözlendők a mezőgazdasági termelők kedvezményei, üdvözlendők a bürokráciacsökkentési törekvések, mint például a kevesebb dokumentumbenyújtási kötelezettség, de hasonlóképpen üdvözlendő az adminisztrációs kötelezettségek egyszerűsítése vagy a feketegazdaság fehérítésére tett kísérletek, de ugyanígy üdvözlendő a szociális érzékenység is, mint például a mozgáskorlátozott szüleinek tulajdonában lévő gépkocsi adómentessége.
Ugyanakkor aggályos; aggályos a fővállalkozó és alvállalkozó adókötelezettsége teljesítésének egymáshoz láncolása. A példák között említhetném meg többek között, hogy aggályos a személyi jövedelemadó sávhatárainak változatlanul hagyása, mivel a bérből és fizetésből élők számára nem hoz könnyebbségeket, sőt a terheik relatíve nőnek. Aggályos, hogy mivel az adórendszer és a fejlesztési kedv szorosan összefügg, az ezt pozitívan befolyásoló adójogszabályok még hiányoznak, legalábbis hiányosak; és aggályos az is, hogy az új munkahelyek létrehozásához szükséges kedv javításához a jelenlegi elképzelések még nagyon elégtelenek.
Tisztelt Ház! Amit tehát javaslatként olvashatunk ebben az előterjesztésben, annak nagy többsége támogatható, de meg kellene hallani a józan és szakmailag megalapozott javaslatokat és észrevételeket, érkezzenek azok a patkó bármely részéből. Ha nem most, akkor legalább raktározzák el az előterjesztők, raktározza el (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a Pénzügyminisztérium szakapparátusa, és a jövő évben feltétlenül vegye figyelembe mindazt, ami itt ma elhangzik vagy a következő alkalommal és észérvekkel védhető, a jövő évben feltétlenül beépítendő.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi