DR. GARAMHEGYI ÁBEL

Full text search

DR. GARAMHEGYI ÁBEL
DR. GARAMHEGYI ÁBEL gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Mint azt annak idején az előző válaszban is miniszter úr elmondta, Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal teljes rekonstrukciója keretében Cegléd állomáson átépítjük mind a vágányokat, mind a peronokat, a megközelítés az aluljárókon keresztül biztonságosabban lehetséges az utazóközönség számára.
Azonban a vágányok áthelyezéséhez elkerülhetetlen volt az önkormányzati tulajdonban lévő acélszerkezetű gyalogos felüljáró ideiglenes elbontása. A munkálatokat a területileg illetékes Cegléd város önkormányzatával egyeztetett program szerint végezzük el. A lakosság előzetes széles körű tájékoztatása megtörtént, a Szűcs-telepen élők számára a Jászberényi úti hidat jelölték ki ideiglenes gyalogos közlekedési útvonalként. Ez az állapot novemberig fog tartani. Szó sincs tehát arról, hogy elzárták volna a települést a várostól, és karanténba zárták volna a Szűcs-telep lakosait, csupán az állomás feletti gyalogos-felüljáró visszaépítéséig kell az érintetteknek kerülő úton közlekedniük.
Ami pedig a további fejlesztési lehetőségeket illeti, korábban is azt említettük, hogy a szóban forgó vasútvonal rekonstrukciója, így Cegléd állomás átépítése a kohéziós alap támogatásával valósul meg, és ezen uniós szerződés részletes és tételes elszámolása miatt a városi aluljáró építése ebből a forrásból nem lehetséges, nem látunk ilyen lehetőséget.
Amennyiben az esélyegyenlőségi program keretében a pótlólagos források biztosíthatók lesznek, úgy műszaki akadálya nincs, hogy a felvonó vagy a meghosszabbított aluljáró megépülhessen.
A szó szerinti jegyzőkönyv tanúsága szerint pontosan ugyanez hangzott el az előző válaszban is. Annyit tudunk azóta tenni, hogy a Szűcs-telepen lakók biztonságos közlekedése érdekében (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a minisztérium intézkedett, hogy a közútkezelő ismét vizsgálja felül az ideiglenes gyalogos útvonal közlekedésbiztonságát, amennyiben ott az ön által említett veszélyek esetleg fennállhatnak.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi