DR. MAGDA SÁNDOR

Full text search

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Államtitkár Úr! 2003 tavaszán az agrárpolitikai és vidékfejlesztési munkacsoport azt tapasztalta, hogy a magyar áruházláncoknál az élelmiszer-biztonsággal egyre nagyobb gond van.
Ha a tisztelt rádióhallgatók visszaemlékeznek, a minisztériumi vezetés élelmiszer-kommandó néven a VPOP-val egy nagyon komoly akciót indított el. Öröm volt számunkra, hogy ebben a tevékenységben a munkacsoport elképzeléseit az akkori ellenzéki pártok is komolyan segítették. Úgy gondoljuk, hogy a mai napra egyre nagyobb rend alakult ki az élelmiszerpiacon.
Természetesen mi azt mondjuk, hogy ezt tovább kell fokozni, de azt láttuk, hogy ez az ellenőrzés többségében a hús- és pékárukra irányult, és azoknak a termékeknek, amikkel kezdtünk volna, mégpedig a szeszipari, főleg a bortermékeknek az ellenőrzése elmaradt az elmúlt időszakban.
Az elmúlt évben sikerült végigvinni azt, hogy a bor jövedéki 8 forintja szolgálja a marketinget és az ellenőrzést. Sajnos ebben az évben még nem folyt be olyan nagyságrendű pénz, hogy ez az ellenőrzés ebből a pénzből támogatható lenne. Ezért a szőlészet-borászat különböző képviselőivel tárgyalva azt tapasztaltuk, hogy ha meg akarjuk őrizni a magyar bor minőségét, imázsát, akkor az ősz folyamán kiemelt ellenőrzést kellene ezen a területen végezni.
Ezért azt kérnénk az államtitkár úrtól, hogy ha van rá lehetőség, megelőlegezve a 8 forintból egy összeget, akkor a borászati termékeket szíveskedjenek ellenőriztetni, illetve az ellenőrzést erősíteni. Van-e erre lehetőség, államtitkár úr? (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi