BERNÁTH ILDIKÓ

Full text search

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Számos felszólalásban elhangzott a munkanélküliség, a foglalkoztathatóság, a munkaerő-piaci igényeknek való megfelelés. Hogy vajon hogyan lehet ezt összhangba hozni, hogyan lehet ezt megoldani, a kormánypárti képviselők ehhez kérnek tanácsot. Akkor hadd adjak most egyet!
Például úgy lehet megoldani, hogy ha részt vesz valaki egy meghirdetett programban, aminek „Második esély” a címe, és ezen elindul egy civil szervezet, amelyik 36 főből 31 főt sikeresen szakmához juttat, akkor, mondjuk, ennek a civil szervezetnek uniós forrásból kifizeti azt a pénzt az illetékes irányító hatóság, amelyik erre jogosult, és nem viszi csődhelyzetbe azt a szervezetet, amelyik ezt a feladatot eredményesen megoldotta. Mert ez is egy lehetséges eszköze a képzettség, a képesítés, a szakképesítés megszerzésének.
Ezt kell segíteni és támogatni, különösen akkor, hogyha rendelkezésre állnak a pénzügyi források, nem pedig mondvacsinált okból megtagadni ennek a forrásnak a kifizetését, mert ez elveszi a későbbiekben mindazoknak a civil szervezeteknek a lehetőségét és a kedvét, amelyek segítenének ennek a problémának a megoldásában.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi