GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Abba a vitába nem akarok belemenni, hogy mi illik ma, és mi volt annak előtte, melyik kormányzat időszakában hány módosító... - nem akarok, mert Ékes úr is tudja, hogy milyen végkövetkeztetés és végeredmény születne, talán nem túl kedvező az akkori kormányzás időszakára, de hagyjuk.
Abban a tekintetben viszont megszívlelem és megköszönöm a tanácsát, ami az alacsony képzettségi szinttel kapcsolatos szóhasználatot illeti, egyetértünk benne, valószínű, hogy nem túl helyénvaló módon fogalmaztam e tekintetben. Igen, minden szakmának… - a minősített hegesztő a szakmán belüli profizmust jelenti, tehát célszerűbb ezt a fajta megközelítést tenni.
Babák képviselőtársam, látom, szeretne belekényszeríteni egy olyan szerepbe, ami majd azt mondatja ki velem, hogy itt a segélyezés fontosabb. Nem! Nem, Babák képviselő úr, nincs nézetbeli különbség közöttünk. (Babák Mihály: Te magyaráztad, bocsáss meg.) Mondom, hogy nincs nézetbeli különbség közöttünk a tekintetben, hogy a munka fontosságát tartjuk mi is elsődlegesnek. Elsődlegesnek! Mindazok mellett viszont, hogy a munka fontosságát elsődlegesnek tartjuk, abban az élethelyzetben, ha valaki a munkaerőpiacról kikerül, akkor viszont azt gondoljuk, hogy a róla való gondoskodás minimumát meg kell teremteni, tehát ha ez a segélyezés formájában, az álláskeresési támogatás formájában jelenik meg, akkor ekképpen, mindazok mellett, hogy az aktív eszközök használatát a lehetőséghez illesztetten - mint ahogy Kontur úr is említette - célszerű növelni, a prevenciót is meg az aktív eszközöket is.
Csakis egy dolgot szeretnék mondani: 16 év óta más világot élünk, mint annak előtte. Ne akarjanak visszamenni 16 évet megelőző időszakot érintő logikákra ráülve! A mai helyzethez illesztetten kell végiggondolnunk a lehetőségeinket és a tennivalóinkat. Ezt javasolom kölcsönösen mindnyájunknak.
Köszönöm szépen. (Kontur Pál: A máról beszéltünk.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi