PAIZS JÓZSEF

Full text search

PAIZS JÓZSEF
PAIZS JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Sajnálom, hogy Babák képviselőtársam eltávozott a teremből, de nyilván majd átadják neki, és én is meg fogom vele beszélni azt a félreértést, amellyel előállt itt az előbb.
Én egyetértek azzal, még egyszer mondom, hogy a dolgok mikéntjére meg kell találni a választ, és várom majd ebben Babák polgármester úrnak a hozzáállását is. Remélem, Szarvason is ugyanilyen elánnal áll a dolgokhoz, mint itt, a parlamentben. És az sem baj, hogy vita van közöttünk.
Én sajnálom, hogy azt ragadta ki a mondanivalómból, hogy a tb-járulék csökkentése nem biztos, hogy eredményre vezet. Összegészében az én véleményem az, hogy nem hiszem, és nem vagyok benne biztos, hogy a különféle alapok együttes kezelése - pontosan utalva Czomba úr mondanivalójára - eredményre vezetne, mert alkalmanként és területenként olyan alacsony képzettségű a munkaerő, hogy bármennyire is megpróbálna a kormány a sajátos eszközeivel lehetőséget teremteni a munkahelyteremtésre, a munkahelyek megszerzésére, nem biztos, hogy akár Szigetvár térségében, akár a Beregben a munkaerő a képzettségénél fogva erre alkalmas lenne. Én csak erre hívtam fel a figyelmet, hogy nagyon sajnálatos, hogy a közel tizenhét év alatt kialakult egy olyan állapot, amikor a munkanélküliek jelentős része nyolc általános vagy az alatti végzettségű. (Babák Mihály visszatér az ülésterembe.)
Ezzel a munkaerővel - ezt szerettem volna elmondani és felhívni erre Babák úr figyelmét - a munkaerőpiac nem igazán tud mit kezdeni. Ez volt a mondanivalóm lényege, ebben kellene Babák úrral együtt vitézkedni, és a vitánk ebben van Babák úrral. És ha vitánk is van, én állok a vita elébe, mert félreértette a mondanivalómat.
Ebben várom az együttes megoldási lehetőséget a Fidesztől, a KDNP-től, az itt a padsorokban ülő képviselőtársaimmal együtt. Ez volt a mondanivalóm lényege, nem a 10 százalékos tb-járulékcsökkentés. Az csak egy érdekes adalék volt, hogy ez nem oldja meg a problémákat, Babák úr, nagyon sajnálom, mert vannak olyan vidékek, ahol nem oldja meg.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi