TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN, a költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A költségvetési bizottság is megtárgyalta a törvényjavaslatot. A költségvetési bizottság megállapította, hogy több törvény módosításáról van szó pontosító jelleggel, a munkavállaló védelmének szándékával, a költségvetés megóvásának és a bevételek megtartásának szándékával, valamint EU-jogszabályokhoz való alkalmazkodással is.
A költségvetési bizottság többségi véleménnyel különösen azokat a tételeit támogatja a benyújtott tervezetnek, amelyeknek van költségvetési vonzata, és ez nem gyakorol a költségvetésre negatív hatást vagy bővíti a bevételeket. A bizottság ilyennek tartotta az alkalmi munkavállalói könyvvel rendelkezők kölcsönzése feltételeinek a szabályozását, hiszen, mint megállapította, az alkalmi munkavállalás természetesen nem a kölcsönzés szabályainak megfelelő, nagyobb számban munkavállalókat foglalkoztatók tevékenységi körébe illeszthető, ezáltal a kölcsönzés szabályaiból kiemelte ezt a tételt, biztosítva ezzel természetesen nem mellékesen azt, hogy a költségvetés bevételei is ennek megfelelően fognak nőni, illetve teljesülni.
A természetbeni juttatásokat is ilyennek tartotta a bizottság többsége, egyben a munkaügyi ellenőrzéseknél is azon a véleményen volt, hogy a munkaügyi ellenőrzések szigorítása, rendszerének változtatása nyilván járulékbevétellel is jár. Az illetékeknél nem állapított meg költségvetési vonzatot, de azt rögzítette, hogy ez a munkavállalók számára természetesen előnyös.
A postai szolgáltatások beemelését is támogatta ebbe a javaslatba, hiszen a foglalkoztatás esetében nem mellékes, hogy a postai szolgáltatásoknál postai avagy munkaerő-kölcsönzéssel működtetett másfajta kézbesítésről van szó.
A bizottság tehát ezek miatt többségi véleménnyel támogatta a javaslatot. Foglalkozott ugyan a munkavállalókat kifejezetten védő és egyébként nagy nyilvánosságot kapott, szabadsággal kapcsolatos szabályozásról is, de úgy ítéltük meg, hogy ez a költségvetési bizottság fő profiljába nem illeszthető, pusztán csak megállapításokat tettünk.
A bizottság többségi véleménnyel általános vitára alkalmasnak tartotta a javaslatot.
Köszönöm szépen, elnök úr, a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi