PAIZS JÓZSEF

Full text search

PAIZS JÓZSEF
PAIZS JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Bernáth Ildikót kitűnő szakembernek tartom. Én magam is ambivalens vagyok, ezt akartam kifejezésre juttatni, amikor arról beszéltem, hogy az ösztönző rendszer mellett a kényszerhatásokat is alkalmazni kell az én megítélésem szerint. Utaltam arra is, hogy az ösztönzés önmagában nem oldotta meg eddig sem a problémákat. Egyetértek vele: ha nem működik az ösztönző rendszereken keresztül sem az iskolába járattatás, akkor igenis meg lehet oldani a gyermek iskolába járatását, de nem akarok lemerevedni ennél az oktatáspolitikai kérdésnél - többen így vetik fel a szabad demokraták közül.
A feketemunkavégzésről: jól ismert statisztikai adat, hogy ebben az évben eddig 60 ezer főt kaptak rajta a munkaügyi ellenőrök. Ha tudjuk, hogy általában a statisztika mindig a jéghegy csúcsa, akkor nem is merem azt gondolni - ez körülbelül 300 ezer ember, tehát a jelenlegi munkanélkülieknek mintegy 40 százaléka van foglalkoztatva feketemunkában, és van egy olyan tapasztalatom, hogy ez vidéken körülbelül nem is olyan rossz arány. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ennek a feketemunkának azért két oldala van, mert nemcsak a munkást kell büntetni, hanem a szigorú ellenőröknek természetesen oda kell ütni a munkaadókra is.
Ellenkezőleg a bizottság javaslatával, egyértelműen nem tudok egyetérteni, hogy azonnal szüntessük meg a rendszeres szociális segélyt. Én sokkal jobban a híve vagyok annak, hogy figyelmeztetés, aztán az időszakos kizárás, majd végül a végleges megvonása a segélynek. Mert gondolok a következőre: mi lesz azzal a családdal, ahol ezt a gyakorlatot mi bevezetjük, és azt mondjuk, hogy rendben van, kisapám, akkor te holnaptól kezdve nem fogod kapni ezt a minimális szociális segélyt sem. Nem hiszem, hogy ez lenne a célja ennek a törvénynek, hogy ezzel a törvénnyel ilyen szinten büntessük a családokat. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi