MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Varga Mihály képviselő úr elmondta nagyon részletesen, szakmailag, hogy miért nem megfelelő ez a törvényjavaslat, és ehhez csatlakoznék, hiszen a törvényjavaslat lényegében úgy került a parlament elé, hogy nemhogy évek hosszú sorának folyamatos szakmai egyeztetései nem előzték meg, de lényegében jószerivel, mondhatni, egyáltalán nem volt előkészítve, és hatástanulmányok oldaláról sincs alátámasztva ez a törvényjavaslat.
Ez a törvényjavaslat alapvetően változtatná meg az eddigi konstrukciót, a nonprofit helyett egy forprofit világba kényszerítené bele a magánnyugdíjpénztárakat, lényegesen csökkentené a szereplők számát, ezáltal nyilvánvalóan a verseny lehetőségét is. A megadott feltételek miatt jórészt csak pénzügyi hátterű, banki és biztosítói hátterű cégek tudnának fennmaradni (Babák Mihály: Mutyi!), ami egyértelműen a jelenlegi helyzetben azt eredményezné, hogy a pénztártagok befizetései és az ő tulajdonuk a törvény elfogadása esetén átmenne a profitorientált pénzügyi befektetők tulajdonává. Azt gondolom, hogy ez egy olyan súlyú ügy, amelynek több évtizedes kihatása van, és mind a tízmillió magyar állampolgárt rövid időn belül, néhány évtizeden belül érinteni fogja, ezért ennek a struktúrának a koncepcionális átalakítása csak nagyon-nagyon hosszas és alapos szakmai előkészítés alapján és után történhet meg.
Ugyanakkor hibáztatjuk a Pénzügyminisztériumot és a PSZÁF-ot, hogy nyolc év alatt, az elmúlt nyolc évben lényegében semmi nem történt, a Pénzügyminisztérium a megfelelő jogszabály-változtatásokat nem készítette elő, hogy megfelelő időben, érdemben lehetett volna a megfontolásokat megtenni a törvény módosítása kapcsán (Az elnök csenget.), a PSZÁF pedig nem ellenőrizte a szférát megfelelően, és ezért is alakult ki ez az abnormális helyzet.
Azt gondolom, hogy ezt hozzá kell tenni a vezérszónoklati körhöz. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi