DR. PÓSÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. PÓSÁN LÁSZLÓ
DR. PÓSÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Csak két dologra szeretnék reagálni. Az egyik: a felvételi pontszámok nem az egyetemektől függnek, ahogy képviselő úr rosszul mondta az előbb. Az egyetem nem mondhatja meg sem történelemből, sem matematikából, sem másból, hogy ő ennél még többet kér. Országosan és központilag szabják meg, hogy hova mekkora pontszámmal van a bejutási feltétel.
A másik dolog: ha már itt tartunk, lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodni a pontszámok belső összetételi arányain, hogy kellőképpen szakmai felkészültséget tükröznek-e minden esetben azok a pontszámok, amelyek összejöhetnek. Nem tisztem most erről beszélni, mert most nem is ez az előterjesztés, csak felvetésként mondom, lehet, hogy ezen érdemes lenne elgondolkodni.
S már csak egy rövid megjegyzés: úgy fogalmazott Tatai képviselő úr, hogy önkormányzati döntésre ne lehessen lenullázni hosszú évek munkáját. Én ezzel maximálisan egyetértek, és szeretném azt is megjegyezni, hogy lehetőleg a normatívacsökkentésekkel se lehessen lenullázni hosszú évek munkáját, ahogy az például számos művészeti oktatást folytató intézménnyel történt.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi