VARJU LÁSZLÓ

Full text search

VARJU LÁSZLÓ
VARJU LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Köszönöm a kérdését, mert ez alkalmat ad arra, hogy az egyik legfontosabb projektről, a leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára rendelkezésre álló 97 milliárd forint felhasználásáról tudjunk beszélni. Tehát az ön egyik kérdésére az egyik egyértelmű válasz: 97 milliárd forint, ami rendelkezésre áll.
Mikor áll rendelkezésre? Akkor, amikor a kistérségben általában 20-30 pályázat projektjeként ezek beadásra kerülnek, ennek a határideje a közeli hetekben lejár. Azt gondolom, azt remélem, hogy ebből minél több beérkezik.
A harmadik kérdésére pedig, hogy történik-e ott forráselvonás, jelzem tisztelettel, hogy nem. A kistérségek számára rendelkezésre áll ez a teljes összeg, ebbe beleértem az önrészre vonatkozó részt is.
Ami pedig általában véve elmondható, hogy a leghátrányosabb helyzetű kistérségekre vonatkozó pályázati kiírás is önmagában lehetőség. A kormány egyik legfontosabb célkitűzése volt, hogy akkor, amikor a forrás felhasználásáról, annak előteremtéséről döntött, akkor ezt kiemelten kezelte, hogy a legnagyobb hátrányban lévő települések ne szenvedhessenek csorbát csak amiatt, mert versenyképességük a többihez képest sokkal alacsonyabb, kevesebb a forrás, ami rendelkezésre áll, és a szakértelemben is külön segíteni kell.
Ugyanez vonatkozik például arra a kistérségre is, amit ön említett, a sarkadi kistérségre, ahol ön ugyan mint jogosult döntéshozó ebben a körben, nem vett részt ezeken a fórumokon, de el kell hogy mondjam, hogy ennek ellenére a kistérség helyben az ott fontos döntéseket meghozta, és ők maguk döntöttek arról, hogy ezeket a forrásokat hogyan használják fel. Ezt a programot az egyik legpéldaértékűbb programnak tekintem a tekintetben, hogy maguk az érintettek döntöttek arról, hogy a forrást mire használják fel.
Köszönöm a megtisztelő figyelmét. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi