KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Szép Béla képviselő úrnak a szavait biztatásként vettem. Meggyőződésem, hogy mindenkinek politikai szándéka az, hogy a korrupcióval szemben a lehető leghatékonyabban próbáljunk fellépni. Viszont én is annak a véleményemnek szeretnék hangot adni, hogy szerintem ez a megoldás, amit most tárgyalunk, ezen az úton nem egészen segít nekünk.
Megmondom azt is, hogy miért. Úgy tapasztaltam - ugye, elég sokat foglalkoztam hivatásszerűen is a korrupció elleni küzdelemmel, többek között a cselekvési programok egyik változatát próbáltam menedzselni -, nekem az volt a tapasztalatom, találkoztam manipulált közbeszerzési eljárással, amikor biztos, hogy nem egy ilyen hivatal tud fellépni a kedvezőtlen folyamatokkal szemben. Sajnos azt kell megállapítani, hogy hihetetlenül sokszor változott a közbeszerzési törvény, szinte követhetetlen módon, és egy dolog nem épült ki az államigazgatásban és az önkormányzatoknál: az ellenőrzési rendszer.
Tehát nem az kell hogy legyen a célunk, hogy majd ha valakit korrumpáltak, akkor azt bejelentjük, hanem az kellene hogy legyen a célunk, hogy a nagyon árnyalt megfogalmazásokkal teletűzdelt közbeszerzési eljárásokat még a kiírás időpontjában tudjuk megfogni. Ez pedig csak az ellenőrzéssel megy, és ezt ilyen központosított formában nem lehet csinálni.
A másik dolog: addig, ameddig a rendőrség és az ügyészség olyan módon végzi az ez irányú tevékenységét, ahogy, akkor hiába állítunk fel egy külön hivatalt, meggyőződésem, hogy nem tud eredményes lenni, és azokkal a hátrányokkal, amelyek itt a vitában is szóba kerültek, azokkal bizony nagyon komolyan kell számolni.
Lehet, hogy én is egy hosszabb hozzászólást fogok kérni, mert a két percbe csak ennyi fért bele. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi