DR. OLÁH LAJOS

Full text search

DR. OLÁH LAJOS
DR. OLÁH LAJOS közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Képviselő Asszony! Tisztelt Ház! Ha megengedi, azokra a gondolatmenetekre, amelyek a politikai vagdalkozás kategóriáját illetik, és öntől elhangzottak, nem reagálnék, hanem próbálok valamit keresni a tartalmi mondanivalóban, és arra válaszolni.
Az ön állításával ellentétben szó sincs arról, hogy a kormány a vidéken élő lakosokat másodrendű állampolgároknak tekintené. A kormányzati intézkedések meghozatalakor az ország egészének érdekeit tartjuk szem előtt, nem pedig a képviselő asszony által feltételezett megkülönböztetés alapján döntünk.
Az adófizetők pénzével való ésszerű gazdálkodás megköveteli, hogy a jelenleginél költséghatékonyabb közlekedési módot alkalmazzunk, és megszüntessük a párhuzamos finanszírozást, így a jövőben egy színvonalasabb szolgáltatást nyújtó, gazdaságosabb helyközi közösségi közlekedési rendszer alakulhat ki.
A 127. számú vasútvonal szolgáltatóváltással érintett Vésztő-Körösnagyharsány szakaszán egyébként jelenleg öt pár vonat közlekedik, naponta átlagosan tízfős - még egyszer mondom: tízfős - utasforgalommal, képviselő asszony. A közforgalmú közlekedést az összességében magasabb minőségű szolgáltatást nyújtó helyettesítő autóbuszjáratokkal kívánjuk megoldani.
Ami pedig a képviselő asszony által említett határ menti közlekedési kapcsolatok fejlesztését illeti, azt természetesen a magyar kormány részéről is fontosnak tartjuk. Ugyanakkor egy határon átmenő fejlesztési pályázathoz elengedhetetlen a szomszédos ország együttműködése is, ez irányban azonban a román állami partnerek többszöri kezdeményezésre sem mutattak hajlandóságot; mondom, többszöri kezdeményezésre, képviselő asszony.
Ezért kérem a képviselő asszonyt, hogy válaszomat elfogadni szíveskedjék. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi