HÓNIG PÉTER

Full text search

HÓNIG PÉTER
HÓNIG PÉTER közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, hogy versenyhátrányról akkor lehet beszélni, ha ez mondjuk, a menetjegyek árában megtestesül, de ezt nem lehet mondani. Tehát a vasúti menetjegy és az autóbuszos menetjegy között nincs versenykülönbség, éppen ezért nem értem, hogy milyen hátrányról beszél ön. Az, hogy gazdaságosan lehet üzemeltetni valamit vagy sem, egy másik kérdés, de a menetjegy árában ez nem testesül meg.
Hogy miért veszít a versenyképességéből a vasút, ezt az utasoktól kell megkérdezni, mert ők a lábukkal szavaznak. Ma Magyarországon 100 emberből 3 választja a vasutat, 9 választja az autóbuszt, és 88 valamilyen más megoldást preferál. Tehát azt gondolom, tőlük kell megkérdezni, hogy miért nem utaznak a vasúton. Azok a számok, amelyeket korábbi hozzászólásaimban elmondtam, nyilvánvalóan magukért beszélnek.
A másik versenyhátrány lenne a technológiai fejlettség, de azt gondolom, hogy az az 500 kilométer vonalfejlesztés, amiről szintén beszámoltam, azok az új motorvonat- és mozdonybeszerzések, amelyek folyamatban vannak, pontosan nem a versenyhátrány növelésére utalnak, hanem pontosan ellenkező folyamattal bírnak. Tehát azt gondolom, hogy az ön felfogásában a versenyhátrány, azt hiszem, nem helytálló.
Köszönöm a figyelmet. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi