DR. KATONA TAMÁS

Full text search

DR. KATONA TAMÁS
DR. KATONA TAMÁS pénzügyminisztériumi államtitkár: A benyújtott törvényjavaslathoz, illetve az adózás rendjéről szóló, valamint az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló törvényt módosító jogharmonizációs célú törvényjavaslathoz 9 képviselői és 2 bizottsági módosító javaslat érkezett, mindegyiket támogatja a kormány. Ezek közül a törvényjavaslat technikai pontosítását célozza több javaslat, az adószámmal, az összesített nyilatkozattal, az átmeneti rendelkezésekkel összefüggésben.
(17.40)
A módosító javaslatok közül két indítvány érdemel kiemelést. (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) Az egyik módosító indítvány az ingatlanértékesítés során alkalmazandó fordított adózás tekintetében felmerült gyakorlati problémát kezeli azáltal, hogy előírja az adóhatóság tájékoztatási kötelezettségét a beszerző adóalany kérelmére arról, hogy az ingatlant értékesítő adóalany élt-e az adózási opcióval, és milyen terjedelemben. A másik módosító azt indítványozza, hogy a Közösség területéről kiléptetett termékhez kapcsolódó szolgáltatások adómentessége ne függjön attól, hogy a kiléptetett termékeket értékesítették-e, vagy sem, hiszen ez utóbbit a szolgáltatást nyújtók nem vagy nehezen tudják ellenőrizni.
Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm a törvényjavaslat bizottsági vitája során nyújtott támogatásukat, és kérem a tisztelt Házat, hogy a törvényjavaslatot fogadja el.
Elnök asszony, köszönöm a lehetőséget. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi