DR. RÉTVÁRI BENCE

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE
DR. RÉTVÁRI BENCE (KDNP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Winkfein képviselőtársam számon kérte az ellenzéken, hogy miért nem köszöni meg a kormányzatnak, hogy ilyen szorgos munkát végezve, izzadsággal idehozta elénk ezt a nemzeti ifjúsági stratégiát, és miért annak a 7-8 embernek vagy 17 főnek köszönjük meg, aki ezt kidolgozta és lényegében megalkotta, két kezével megírta. Pontosan azért, mert mi úgy tapasztaltuk, úgy láttuk, és úgy hallottuk, hogy a kormányzat tevékenysége ebben inkább csak hátráltató volt, és már régen lenne ifjúsági törvényünk, fogyatékosügyi törvénnyel együtt, hogy ha a kormányzatnak valamiféle belső működési zavarai vagy féltékenységei nem akadályozták volna azt meg, hogy az ifjúsági törvény már két, három vagy öt évvel ezelőtt a parlament asztalára kerüljön.
Nagyon nehéz volt ezeknek az előkészítőknek, hiszen ötvözniük kellett nagyon sokféle jövőképet az ifjúsággal kapcsolatban, amit - mint a korábbi héten is elmondtam - jól megtettek, az egyetlenegy problémánk az, hogy éppen ezért kompromisszumot azzal kellett hogy kössenek, hogy mennyire lesz ez megvalósítható. A megvalósításban, mint ahogy mondtam is, az erőforrások és feltételek rész talán a legfontosabb, amelyben viszont mintha azt látnánk, hogy a kormányzat igyekszik kivonulni, hiszen nem azt mondja, hogy a támogatási rendszert javítja, növeli, hanem újrastrukturálja. Az előző struktúrát ismerjük, nap mint nap láthatjuk a híradóban a feltáró vallomásokat.
Szintén itt megemlítik, hogy piaci szereplőket tesznek érdekeltté, tehát magánpénzeket akarnak bevonni, és az ifjúságot is erre képzik ki, hogy minél inkább tudjanak a piaci szereplőkkel együttműködni. Egy átlag civil szervezetnél ez jobban működhet, de egy ifjúsági szervezetnél, amit tapasztalunk mi is évről évre, hogy négy-öt év alatt valaki bekerül, és már kikerül, mert változik az élethelyzete, ezt sokkal nehezebb megvalósítani, illetőleg itt a tömegközlekedéssel kapcsolatban megtanultunk egy kifejezést, ami a párhuzamosságok megszüntetése kifejezés, ez eddig a vasútnál a vasútbezárás volt. Reméljük, hogy itt a támogatásoknál a párhuzamosságok megszüntetése nem ugyanezt jelenti.
Köszönöm szépen.
(12.50)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi