FARKAS SÁNDOR

Full text search

FARKAS SÁNDOR
FARKAS SÁNDOR, a mezőgazdasági bizottság előadója: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A mezőgazdasági bizottság június 22-én megtárgyalta a nemzeti agrárkár-enyhítési rendszerről és kárenyhítési hozzájárulásról szóló törvényjavaslatot, amelyet Font Sándor jegyez. Meg szeretném jegyezni többek között, hogy ez a törvényjavaslat rendkívül időszerű a rendkívüli időjárási viszonyokból fakadó károk enyhítésére és a gazdák támogatására.
Ugyanakkor több képviselőtársam a bizottsági ülés során több kérdést vetett föl, erről néhány gondolatot engedjenek meg, hogy szóljak. Megemlítésre került, hogy új belépőkkel kapcsolatban hogyan módosul a határidő, esetleg az árvízkárok milyen módon szerepelhetnek a kárenyhítési folyamatban, és a gyepgazdálkodásra kiterjeszthető-e többek között ez a kármentesítés, amelyet később a bizottsági ülésen az előterjesztő megválaszolt.
Én bízom abban, hogy más káreseményekkel kapcsolatos kérdés már nem fog ebben a parlamentben itt, legalább ebben az évben felmerülni, és a szeptember 30-ai határidő nagymértékben teljesíthető. Itt azért fel szeretném hívni a gazdáknak, gazdálkodóknak a figyelmét, akik még talán a mai nap is, most is a rádión keresztül esetleg a mai parlamenti munkában elmélyednek, hogy a meghatározandó szeptember 30-ai határidő egy végső határidő, és amennyiben a kárenyhítési alap tagjai, és a befizetéseket eszközölni kívánják, akkor ezt legalább négy-öt nappal hamarabb tegyék meg, mert a banki átfutás sajnos csak így értelmezhető.
Bízva abban, hogy az ősz folyamán az új, kárenyhítésről szóló törvény már biztosabban fog rendelkezni ezen a területen, a mezőgazdasági bizottság egyhangúlag támogatta az előterjesztést, általános vitára való alkalmasságról és tárgysorozatba-vételről döntött.
Köszönöm szépen a megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormányzó pártok soraiban.)
(21.20)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi