DR. BECSEY ZSOLT

Full text search

DR. BECSEY ZSOLT
DR. BECSEY ZSOLT nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Képviselő Úr! Talán meglepő a mai magyar politikai kultúrában, amit mondok: köszönöm szépen a felszólalását. És köszönöm szépen azt az elkötelezettségét, amivel támogatni szeretné azt a munkát, amit én meg szeretnék valósítani. Remélem, hogy az ön támogató szavai valóban támogatásokat is jelentenek, és sikerül keresztülvinni azon az ágas-bogas rendszeren, amit egy költségvetés takar.
Én a magam részéről valóban egy nagyon erős állami külgazdaság-politikát szeretnék megvalósítani, és azt hiszem, ez a kormány politikája is, ebben teljesen elkötelezettek vagyunk. Egy Kelet felé nyitást, tehát egy Európai Unión kívüli nyitást, ami valóban egy erőteljesebb állami fellépést szorgalmaz, szeretnénk megvalósítani. Ez a kidolgozás alatt álló külgazdasági koncepcióban, sőt stratégiában is szerepelni fog. És valóban, ehhez egy megfelelő pénzügyi eszközrendszert szeretnénk hozzáállítani. Úgyhogy én nagyon örülök annak, amit mondott, hogy ezt szeretné látni. És azt remélem, hogy az elkövetkező egy hónapban a végszavazásig ennek még konkrétabb eredményei is megmutatkoznak. Egyébként a jelenlegi tervezetbe is sikerült beépíteni jó néhány olyan kérdést, ami ezen a területen előre tud lépni, elsősorban a kis- és középvállalkozások állami segédlettel történő külpiacra jutását szeretnénk megvalósítani, és egy ütőképes háttérhivatalt, egy külgazdasági hivatalt kiépíteni, amelynek még valóban a költségvetése feltöltésre vár, de azt remélem, hogy a következő egy hónapban ezt meg tudjuk valósítani.
Úgyhogy még egyszer köszönöm szépen a támogatását, és azt a kérést, hogy kifelé nyissunk és új piacokat hódítsunk meg egy exportorientált piacgazdasági fellépéssel, még egyszer mondom, megfogadom és támogatom. Úgyhogy az elkövetkező időszakban is, azt hiszem, ebben partnerek lehetünk.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi