DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Urak! Elsősorban Ángyán Államtitkár Úr! A gazdaságpolitika egy kicsit szárazabb és racionálisabb tématerület, mint hogy ilyen érzelmileg túlfűtött megközelítésben eredményesen lehetne kezelni. Szóval az, hogy kockázati felár, azt az önök propagandistái ritkán használják, és valószínűleg az ön szakterületétől távol áll - amit én egyébként nagyon tisztelek, a genetikai sokféleség, és mint elkötelezett környezetvédő, nagyra értékelem a munkásságát -, de szeretném kérni, hogy kímélje meg magát is, meg a parlamentet is ezektől az egyértelműen érzelmi jellegű megszólalásoktól. Ez ugyanis nem tesz jót. Tehát itt folyamatok vannak, itt semmiféle lyuk nem volt. (Dr. Ódor Ferenc: Csak gödör. Szakadék!) A Bajnai-kormány egy világgazdasági válság következményét sikeresen kezelte, és két negyedév növekedéssel adta át a kormányzást önöknek. Önöknek se tesz jót, lásd Kósa Lajos görög analógiájú nyilatkozata, ha ilyesmit kétségbe vonva, olyasmivel állnak ki a piacra, ami nem igaz, ami megtéveszti őket, és károkat okoz az országnak.
Mi felelősen együtt gondolkodunk önökkel, és azt szeretnénk, hogy ez az ország, vele a kormánya is, a gazdaságpolitikája sikeres legyen. De ehhez objektívnek kell lenni, és azt hiszem, hogy amikor romokról beszélnek, akkor gondoljanak azokra a romos autópályákra, amelyeken közlekedni tudnak.
(17.30)
Említette Matolcsy úr a bevezetőjében a 20-as évek konszolidációját. Az a népszövetségi kölcsönre épült, amiből nagyon helyesen infrastruktúra készült az országban. Az elmúlt nyolc évben is döntően ez történt, úgyhogy tessenek rá építeni!
Köszönöm. (Kontur Pál: De milyen áron?)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi