DR. SZABÓ ERIKA

Full text search

DR. SZABÓ ERIKA
DR. SZABÓ ERIKA közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselőtársaim! A stílus maga az ember (Z. Kárpát Dániel a kormánypártok oldalára mutatva: Így van!), mindenki vállalja a felelősséget az elmondott gondolatai és a hangneme miatt.
Viszont örülök annak, hogy szóba került a közigazgatás átalakításának kérdésköre, amely szívügyem, és amely rendkívül nagy átalakításon fog keresztülmenni a következő években, és az a feladatom, felelősségem, hogy ez a lehető legjobban, az állampolgárok megelégedésére menjen végbe, ez az átalakítás egy nagyon komoly szervezeti átalakítást és szervezést igénylő feladat. Nem lehet úgy megvalósítani, hogy az ügyintézést, az állampolgárok ellátását bármilyen módon veszély fenyegesse. Nem szétverni szeretnénk a területi közigazgatást, hanem úgy átalakítani, hogy végső soron ügyfélbarát módon, egy ablak mögött lehessen intézni majd az állami hatósági ügyeket.
Egyik oldalról lehet hallani a tervekkel kapcsolatban, hogy túl gyors ez az átalakítás, túl sok mindent akarunk egyszerre, túl sok szervet szervezünk egybe, és túl nagy léptékű az elképzelés. A másik oldalról most az a kritika hangzott el, hogy nem elég gyors, nem elég nagy léptékű, és nem látszik az, hogy a csökkentés, a leépítés, a bürokrácia leépítése milyen módon és jövőre hogyan történik. Azért nem látszik, mert többéves átalakító feladat elején állunk most. A szervezetrendszer létrehozása az első lépés, azután a feladatok, hatáskörök átvizsgálása, és ezt követően fog megvalósulni az a cél, amit közösen várunk képviselő úrral.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi