Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Államtitkár Asszony! Ha valakinek nehéz elviselni a mellettem lévő szocialista frakció látványát, akkor az én vagyok, de ígérem, hogy erős leszek a következő négy évben, és megpróbáljuk Magyarországot visszahozni a sorvadásból az épülés állapotába. Ugyanakkor, ha a stílusunkat vagy azt a vehemenciát, amivel előadjuk a problémánkat, kritizálja, nem engem kritizál, hanem a mögöttünk álló 870 ezer szavazót, és azokat a valós problémákat, amelyek feszítik az országot. A minősített és korrekt válasz úgy néz ki, mint Jakab úré vagy azé az Ángyán professzoré, aki a génmódosítás-mentes Magyarország élharcosa, és nagyon sokat tett ezért a területért; minden tiszteletünk az övé. (Zaj.)
Ugyanakkor nem kaptam választ azokra a felvetéseimre - megpróbálom elmondani, bármennyi kulturálatlan bekiabálás is ér közben -, hogy továbbra is 8 milliárd forint van elkülönítve a vakcinabizniszre tisztázatlan körülmények között. Az ebből való átcsoportosításra igenis lenne lehetőség. Senki nem tudta megmagyarázni, hogy miért van szükség erre az összegre. Továbbra is támogatást élveznek a prostituáltak érdekvédelmi szövetségei, annak kárára, hogy a magzatvédelemre, a magyar jövőre jusson pénz. Jelentsük ki, hogy ezek igenis gesztusértékű cselekmények, amiket önök elkövetnek ebben a költségvetésben.
Ahogy a tanyavilágra fordított pénz is gesztusértékű, és nagyon jó üzenet a jövő számára, nagyon jó irányba mutat, úgy az életvédelemre el nem különített pénz is egyfajta gesztus- és jelzésértékű, amely szerint ennek a kormányzatnak ez nem annyira fontos, mint mondja. Továbbá jelentsük ki, hogy ez a költségvetés sajnos következmények nélküli, nem ismeri az n-2 szabályt, nem lehet mivel összevetni a soron szereplő számokat, tehát a nemzetközi terminológia szerint is egy szakmailag nem megfelelően elkészített, alátámasztatlan valami, amiből nagyon nehéz bármit is kihámozni.
Jelentsük ki, hogy ennél sokkal többet kellene és lehetne letenni az asztalra, tolerálva és akceptálva azt, hogy az utóbbi nyolc év rombolását nagyon nehéz önöknek helyrehozni. De akkor legalább ezeket a gesztusértékű dolgokat tegyék bele. Ahogy itt elhangzott, erre történtek kísérletek, de ezek az életvédelem területén is történjenek meg. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi