DR. TÓTH JÓZSEF

Full text search

DR. TÓTH JÓZSEF
DR. TÓTH JÓZSEF (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az Új Széchenyi-terv úgy fogalmaz, hogy az infokommunikáció a globalizált világ valamennyi fejlődés- és növekedésorientált nemzetgazdaságának az alap-infrastruktúrája. Ezért annak fejlesztését nemzeti prioritássá szükséges tenni.
A kormány tervei szerint 2014-ig további egymillió új generációs optikai hozzáférési lehetőséget kell biztosítani. Nem derül ki a tervből, hogy az önkormányzatok milyen szerepet, támogatást kapnak, kaphatnak az infokommunikációs fejlesztések során.
Álláspontom szerint az önkormányzatokat célszerű bevonni az új generációs optikai hálózatok kiépítésénél. A helyhatóságok sok esetben rendelkeznek olyan infrastruktúrával, alépítményrendszerrel, amelyet a hálózat kiépítésénél fel lehet, fel lehetne használni. Így a megvalósítás takarékosabb lehetne, a fejlesztésre fordított összeg önkormányzati tulajdonban lenne, a hálózatszolgáltatók részére történő bérbeadás bevételt jelentene a helyhatóságok számára.
Ezekre tekintettel kérdezem tisztelt államtitkár urat, tervez-e a kormányzat pályázati forrást fordítani az új generációs optikai hálózat kiépítésére, és azok kedvezményezettjei között megjelennek-e az önkormányzatok.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi