DR. ÁNGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. ÁNGYÁN JÓZSEF
DR. ÁNGYÁN JÓZSEF vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Göndör Képviselő Úr! Szeretném felolvasni a törvénytervezet első néhány mondatát. Ez pedig így szól: “Az Országgyűlés a népegészségügyileg nem hasznos élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítása és az egészséges táplálkozás előmozdítása, valamint az egészségügyi szolgáltatások, különösen a népegészségügyi célú programok finanszírozásának javítása érdekében a népegészségügyi termékadó fizetésének kötelezettségéről a következő törvényt alkotja.” Az én értelmezésemben ez világosan megmondja, hogy miért vezeti be ezt az adónemet a kormány, és mire kívánja fordítani.
Azon túl, hogy a vitában többször elmondtuk, képviselőtársaim és én magam is, hogy a célunk az, amit a törvény megfogalmaz, és erre fogjuk fordítani a pénzt, azt, ami ebből a termékadóból bejön, ezenkívül ezt világosan értelmezésem szerint megfogalmazza maga a törvény az első bevezető mondataiban. Ennél többet talán nem is lehet elvárni egy törvénytől, mint hogy világosan megmondja, hogy milyen célok finanszírozására fogja fordítani, és miért, hogyan, milyen módon veti ki ezt a fajta adónemet. Tehát azt gondolom, amit a képviselő úr számon kért a törvényen, a törvény bevezető szövege tartalmazza azt, hogy mire fogjuk fordítani ezt a pénzt. Azt hiszem, hogy ennél több garanciát nem nagyon lehet adni, maga a törvény rendelkezik erről.
Ami a visszavonást és a további egyeztetéseket illeti. Azt hiszem, az általános vitában is jeleztük többen, én magam is jeleztem, hogy ezt egy első lépésnek gondoljuk, és folynak azok a vizsgálatok, amelyek előkészítik az egyéb termékkörök ilyen típusú vizsgálatát. Üdítőiatalok, energiaitalok, előre csomagolt cukrozott készítmények, sós snackek és levesporok, ételízesítők vannak most ebben a körben. De ugyanígy az édesítőszerek, a transzzsírok - szeretném még egyszer megismételni - , a szintetikumok és a mesterséges adalékanyagok vizsgálata folyamatban van, és az egész élelmiszerkönyv felülvizsgálata és ilyen szempontú áttekintése zajlik. Ebben a folyamatban örömmel veszünk minden javaslatot. És ez egy folyamat első lépése lesz, amelyben ebben az irányban szeretnénk továbbmenni.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi