DR. HORVÁTH ZSOLT

Full text search

DR. HORVÁTH ZSOLT
DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz, Kecskemét): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő Úr! Nagyon sok mindenben egyetértek önnel. Körülbelül hat órával ezelőtt hagytuk abba az általános vitát, még ma, nem tegnap, ebben nem értek egyet önnel.
Az áfa, illetve az adókedvezmény tekintetében szeretnék az ön hozzászólásához illeszkedni. Az az igazság, hogy ezzel az eszközzel én nagyon óvatosan bánnék. Itt a Magyar Országgyűlésben annak idején mi a legnagyobb jó szándékkal vezéreltetve áfamentessé tettük a gyerekpelenkákat. A gyerekpelenkák ára lényegében nem változott. Ezt követően visszavezettük az áfát, a gyerekpelenkák ára lényegében ismét nem változott, és ha visszaemlékszik a rossz szájízt maga után hagyó áfakommandókra, amelyeket a szocialista képviselők igyekeztek létrehozni, hogy az 5 százalékos áfacsökkentést, amit később visszaemeltek, ne engedjék, hogy a kereskedő forgalmazók lényegében lenyeljék
Ugye, ott a piac szabálya működik, és a piac árszabályozása működik, és ha a kereskedő megteheti, akkor ezt megteszi, tulajdonképpen ennyivel növeli az ő hasznát, marzsát. Létezik egyébként olyan megoldás, amely valóban adókedvezmény, de az szigorúan a termelő és nem az általános forgalmi adó területén, meg vagyok róla győződve. Tehát el tudom azt képzelni, hogy kiegészüljön majd, amikor egy kicsit szabadabban létezik az ország anyagi szempontból, hogy ez a rendszer kiegészüljön azzal, hogy valóban más területen adó- vagy akár valamilyenfajta szubvencióval segítsük azokat, akik egészséges élelmiszereket akarnak itthon, Magyarországon, magyarországi fogyasztásra előállítani.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi