DR. ARADSZKI ANDRÁS

Full text search

DR. ARADSZKI ANDRÁS
DR. ARADSZKI ANDRÁS, a gazdasági és informatikai bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A gazdasági és informatikai bizottság a mai napon megvitatta a T/5161. számú törvényjavaslatot, és 18 igen szavazattal, 6 ellenében általános vitára alkalmasnak tartotta.
A többségi vélemény szerint a törvényjavaslat egy, a vagyongazdálkodás állami és önkormányzati, úgynevezett nemzeti vagyonnal való gazdálkodás alapjaként szolgál. Több más egyéb törvényben szerepel a vagyongazdálkodás részleteiről szóló szabályozás, és ezekkel együtt összevetve átfogó és tiszta képet ad a nemzeti vagyon helyzetéről, illetve az azzal való gazdálkodásról.
A vita során felvetődött, hogy milyen kevés az a vagyoni kör, amit a törvény szabályozni kíván. Valóban részletes felsorolást tartalmaznak a mellékletek, de sajnos az elmúlt évek privatizációinak eredményeként ez az a vagyoni kör, amivel érdemes behatóbban foglalkozni egy sarkalatos törvény keretei között, eleget téve az alaptörvény vonatkozó szakaszainak.
Az is elhangzott a vitában a kormánypárti képviselők részéről, tekintettel arra, hogy folyamatban van még az önkormányzati törvény elfogadása, ehhez kapcsolódó módosító indítványokkal harmonizálni kell a két törvényt, különös tekintettel a vagyonkezelői jogokra, és különös tekintettel az önkormányzati vagyon speciális rendelkezéseire.
Ezekkel együtt összességében a bizottság a törvényjavaslatot általános vitára alkalmasnak találta. Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi