DR. HARANGOZÓ TAMÁS

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS
DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Államtitkár úrra szeretnék két percben reagálni. Először is az elvárt választ kaptam az államtitkár úrtól, hiszen még csak nem is próbálta tagadni a politikai tisztogatást, amit az elmúlt másfél évben tettek. Mondjuk, nem is nagyon lehet, ebben teljesen igaza van.
Én is szerettem volna a hirtelen megoldott ügyekkel kapcsolatban elmondani: én még emlékszem, államtitkár úr, amikor önök kormányra kerültek, akkor az OMG felirat, azaz az Oh, my God! jelent meg az összes minisztériumi portálon, mondván, hogy önök most azonnal rendbe teszik ezt. Én úgy emlékszem, hogy hetekig, hónapokig volt ez a felirat ott, és ugyan nem tudjuk, mennyi közpénzből, de ha a végtermékre, amit most lehet látni, büszkék önök, akkor szerintem van némi probléma az értékítéletben.
(21.30)
Az, hogy valamiről - nem akarok cinikus lenni, államtitkár úr - manapság nincs hír, főleg az állami tájékoztatási hivatalnál, vagy hogy hívják ezt most, még nem jelenti azt, hogy ott nincs probléma. Például ha a kormányablaknál dolgozó munkatársaknál valaki venné a fáradságot és elmenne, s kicsit elbeszélgetne akár a média munkatársai közül is, akkor egész érdekes dolgokat tudna mesélni arról, hogy hogyan működik ez ott, illetve hogyan nem működik a mai napig.
Az pedig, államtitkár úr, hogy önök közpénzből, alapítványon keresztül, nyíltan, leplezetlenül képezték már az előző ciklus végén és képzik most is politikai alapon a leendő köztisztviselőket és kormánytisztviselőket, az pedig a pofátlanság kategóriája szerintem akkor, ha önök közben szakmaiságról meg szakmai elkötelezettségről beszélnek ennek a törvénynek a kapcsán.
Végezetül: államtitkár úr, ön a KIM államtitkára, azé a minisztériumé, amely állítólag a jogalkotásért és annak minőségéért felel. Államtitkár úr, önnek semmilyen szakmai önérzetét nem sérti az, hogy ügyvédi irodákban készülnek ma a törvények? Hogy nem a kormány nyújtja be őket, hanem egyéni képviselői indítványként döntünk alkotmányos szabályokról? Hogy tizenegyszer módosítottuk az alkotmányt? Hát, ha ez a példa a leendő közigazgatási szakembereknek, akkor a mai fiataloknak nem lesz nehéz megugorni ezt a lécet.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi