DR. KOLBER ISTVÁN

Full text search

DR. KOLBER ISTVÁN
DR. KOLBER ISTVÁN (független): Elnök úr, köszönöm szépen. A 22. ponthoz szeretnék hozzászólni. A törvény 76. §-a részletesen szabályozza a kormány-köztisztviselő kötelezettségét, ezek között, azt gondolom, figyelemre méltó szabályok is találhatók: a köz érdekében, a jogszabályoknak megfelelően kell végezni a munkáját, a vezetői döntéseket végre kell hajtani, szakértelemmel, gondosan és pártatlanul eljárni, rendelkezésre kell állni, együttműködni a vezetőkkel és munkatársakkal, és folytathatnám. Itt hat pontban is részletezi, és azt gondolom, ezek helyesek, hiszen egy köztisztviselő kötelezettségét valóban alaposan körül kell írni, és részletesen szabályozni kell.
Sok kötelezettsége van a köztisztviselőnek, talán ezért is akadt fenn itt sok mindenki azon, hogy egy (2) bekezdés pedig a vezető iránti szakmai lojalitásról beszél. Ez a szakmai lojalitás, azt gondolom, egy eufemizmus, mert a vezetővel szemben lehet, hogy emberi lojalitást akart volna itt a törvényhozó, csak éppen ezt akarta elkerülni. Azt írja utána ez a szakasz, hogy a szakmai lojalitásnak mi a tartalma, a vezető által meghatározott szakmai értékek iránti elkötelezettség. Én azt gondolom, a vezető nem szakmai értékeket határoz meg, hanem munkáltatói utasításokat ad, ahogyan már az előbb is említettem, az előző bekezdésben ez részletesen szabályozva van, ez tehát ismétlés.
A munkatársakkal és vezetőkkel együttműködés kell. Ez is ismétlés, hiszen a d) pontban ez is szabályozva van. Szakmai elhivatottsággal kell a munkáját végeznie, gondosan és pártatlanul, írja a másik szabályozás. És lényeglátó feladatellátás, ez is egy ilyen gumiszabály, mi az, hogy lényeglátó? A pontosság, a törvényesség, a körültekintés, azt gondolom, ez is beletartozik a lényeglátásba, tehát jól látszik, hogy ez a szakasz valami egészen másról szól, itt valóban egy függő helyzetet hoz létre a (Az elnök csengetéssel jelzi a hozzászólási idő leteltét.) a köztisztviselővel kapcsolatosan.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi