DR. SZAKÁCS IMRE

Full text search

DR. SZAKÁCS IMRE
DR. SZAKÁCS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Gúr Nándor képviselőtársunk hozzászólására reagálnék. Szerintem nem értette jól a képviselőtársam az államtitkár úr hozzászólását. Ő nem azt állította, hogy minden szakszervezettel leültek, viszont önök folyamatosan azt mondták, hogy itt olyan törvényjavaslatok vannak a Ház előtt, amelyek annyira felháborítják a munkavállalókat, hogy több tízezren, százezren tüntetnek (Dr. Harangozó Tamás: Így van.), és majd nem is tudom, milyen fordulat lesz majd.
(21.00)
Kérem szépen, az államtitkár úr csak az önök hazugságait próbálta azzal megcáfolni, hogy azért sikerült a kormánynak a munka törvénykönyvével összefüggésben egy olyan szakszervezeti megállapodást aláírni és létrehozni, amely ékesen cáfolja az önök állítását. Persze, hogyne, azt mondja, egy-két kivételezett szakszervezet is volt bent. Biztos az MSZOSZ-re gondol - ugye? -, amely a Szocialista Párthoz közel álló szervezet, és az is a kiválasztottak között volt.
Gúr Nándor képviselőtársam, jó volna, hogyha már a fejükhöz kapnának! Ezzel a politizálással, amit önök csinálnak, nem fognak pluszszavazatokat szerezni, ezzel még azokat is elvesztik, akik esetleg a vakságukban önöket támogatták az elmúlt évi választáson. Tudomásul kell venni, hogy igenis, a kormány ebben a nagyon nehéz pénzügyi és gazdasági helyzetben, amibe önök taszították az országot, a csődhelyzetből megpróbálja úgy kivezetni az országot, hogy közben működteti azt, tehát megpróbálja azokat a rendszereket működtetni, amelyek közoktatási, egészségügyi, egyéb szolgáltatásokat nyújtanak, közben az államadósságot is csökkenteni, amelyet önök példátlan módon az elmúlt 8 évben felvertek, és emellett azokat a reformokat is végrehajtani, amelyek nélkül egyébként lehetetlenség lenne ahhoz a pénzügyi és gazdasági válsághoz és új helyzethez kapcsolódni, amelyet Európában és a világban megteremtettek. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi