GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Mint ahogy elhangzott Lamperth Mónika képviselőtársam részéről, tényleg ehhez oly sok módosító indítványt kellene benyújtani, kellett volna benyújtani, hogy szinte lehetetlen lenne olyan törvényt készíteni belőle, ami a köztisztviselők, a közszolgálati tisztviselők javát szolgálja.
Elnök úr, a 15., 16. pontokat fogom érinteni. Tudom, hogy nem kell a kétpercesben, csak azért jelzem, hogy érezhető legyen, hogy körülbelül mi felé közelítek.
Ennek a törvénytervezetnek az alakulásánál én azt tapasztalom, hogy egyfajta zsákmányszerző, egyfajta harácsoló és az önös politikai érdekeket szem előtt tartó folyamatok érvényesültek. Ez már 2010. VII. hónapban is felütötte a fejét, akkor, amikor a kormánytisztviselőket érintő törvénytervezet elfogadására sort kerítettek. Emlékeznek képviselőtársaim arra, amikor két hónap alatt indokolás nélkül ki lehetett rúgni az embereket, majd amikor az Alkotmánybíróság ezt kifogásolta, nem adott helyt a dolognak, akkor önök kitaláltak egy még szebb kategóriát, hogy ha a vezetőjének a bizalmát valaki elveszíti, akkor a jogviszonyát meg kell szüntetni. Ez az az objektív kategória, objektív fideszes kategória, ami tele van szubjektivitással.
Az új munka törvénykönyvének a beépítése zajlik gyakorlatilag most a közszolgálati joganyagba, ez üti fel a fejét mindenhol, akár a 15. módosítási ponton keresztül is, ahol a jogviszony felmentéssel akkor szüntethető meg, hogyha méltatlanná válik valaki a hivatalára. Na szóval, itt el lehet kezdeni beszélni arról, hogy a méltatlanná válásnak hol vannak az objektív kapaszkodói, melyek azok az esetek, amikor méltatlanná válik valaki. Majd kíváncsi leszek képviselőtársaim álláspontjára.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi