GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Talán az eddig elhangzottakból is látható, hogy mennyire kaotikus a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvénytervezet, hiszen oly sok módosító javaslat született, még anélkül is, hogy különösebben beleálltak volna képviselőtársaim. Egyet megint említenék, csak azért, hogy államtitkár úrnak legyenek kapaszkodói, mert szükség van rá, úgy látom. Ha a központi államigazgatási szerv alaptevékenységi körében felsőfokú végzettségű pályakezdő tisztviselőt kíván alkalmazni, akkor kiegészítő feltételként benne van a törvénytervezetben, hogy a kormánytisztviselőnek angol, francia vagy német nyelvből államilag elismert nyelvvizsgával kell rendelkeznie. Államilag elismert nyelvvizsgával!
(21.40)
Nem mondja azt, hogy milyen minősítéssel, hogy mondjuk, felsőfokúval, középfokúval? - államilag elismert nyelvvizsgával. Magyarul egy alapfokú A típusú nyelvvizsgával. Ez tudjuk, mit jelent: a megszólalás esélyét sem adja meg. Tehát igazából megint csak azt mondom, hogy hiátusok sokaságával felruházott ez a törvénytervezet. Azt gondolom, szükségszerű lenne tisztázni, főleg azért, mert egy felsőfokú végzettséget szerzett ember diplomája megszerzésének az alapfeltétele, hogy középfokú nyelvvizsgát tegyen, adott esetben az, hogy két ilyen nyelvvizsgát tegyen, szakmai nyelvvizsgát tegyen. Hát akkor a törvénytervezetben miért nem fér el minimum peremfeltételként ez a dolog?
Magyarul, összegezve azt akarom mondani az egész törvénytervezettel kapcsolatban, hogy látható, ezernyi módosítóval sem tehető helyére az a torz ars poetica a törvényen keresztül, amit önök közvetíteni kívánnak, ezért azt nehéz lesz elfogadni a részünkről.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi