HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS nemzeti erőforrás minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A jelenlegi népegészségügyi helyzetben a kormány kiemelt célja a lakosság egészségi állapotának javítása és a területi különbségek csökkentése. A gyógyászati ellátások akkor rendelhetők társadalombiztosítási támogatással, ha az adott szolgáltatás szerepel az 5/2004., valamint a 23/2007. számú egészségügyi miniszteri rendeletekben. A szén-dioxid-gyógygázfürdő, mint egyéb természetes gyógytényezőn alapuló gyógyászati ellátás, támogatásba történő befogadásának első lépése a szakmai szabályozás kialakításával a fentieknek megfelelően megtörtént, amint azt képviselő úr is jelezte.
(17.00)
Ennek eredményeként megkezdhető az ellátás árának kialakítása, majd rendeletben történő kihirdetése. Az ártárgyalás feltételeinek kialakítása jelenleg zajlik, amelynek elindításához elengedhetetlenül szükséges volt a 2012-re irányadó költségvetési keretek ismerete.
Természetesen a betegek ellátáshoz való hozzáférésének lehetővé tétele elsődleges szempont a tárcánk számára. Az érbetegek kezelésében alkalmazott szén-dioxid-terápia jelenleg is biztosított a járóbeteg-ellátásban alkalmazott szénsavfürdő, illetőleg a támogatott gyógyászati ellátások között szereplő szénsavas fürdő formájában, melyek bővítését hivatott ellátni a mofettakezelés.
Tisztelt Képviselő Úr! A konkrét kérdésére, amely szerint mikor lesz receptre mofetta, azt tudom elmondani, hogy a sikeres ártárgyalás alapján az árak miniszteri rendeletben történő kihirdetését követően, előreláthatólag 2012 elejétől rendelhetik az orvosok.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi