GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Gondolom, majd az államtitkár úr válaszolni fog a kérdésekre, csak előbb még nyilván át kell gondolnia a válaszokat.(Dr. Czomba Sándor: Már nem kell átgondolnom.) Nem kell átgondolnia, ez még csodálatosabb, akkor könnyebben és gyorsabban tudunk előrehaladni.
Ami emellett talán fontos, az, hogy nem elvitatva, sőt megerősítve a szakember-utánpótlás fontosságát és nyilván a szükségszerű intézkedések megtételét, azt szeretném megerősíteni, ha jól tudom, ma 60-80 ezer szakmunkást, akik kezében, fejében ott van a tudás, a mai magyar munkaerőpiac is képes felszívni, tehát nem elvitatható ennek a fontossága, de pont azért, mert nem elvitatható, szeretném erőteljesen hangsúlyozni, hogy főleg a hiányszakmák tekintetében, ami eddig gyakorlatilag regionális szinten volt formált, kialakított, most úgy látom, a megyei bontású elgondolás erősödik. Célszerű lenne minél hamarabb megadni a lehetőségét annak, hogy ez kialakulhasson, egyszerűen azért, hogy e tekintetben ne veszítsünk időt, és nyilván ehhez hozzáillesztetten a megfelelő ösztönzési rendszereket is párosítani kellene.
Még egyszer csak egy mondattal: államtitkár úr, a decentralizáció fontosságára szeretném, ha a figyelmét összpontosítaná. A tanulószerződések tekintetében, azt gondolom, a további erősítést célszerű megtenni, hiszen a korábbi évek tapasztalásai ezt megerősítették. Most nem tudom, de nagyjából 40 ezer feletti tanulószerződés-számmal bírunk.
Amit kérni szeretnék itt a végén, az két dolog. Az egyik az, hogy tanévhez lenne talán célszerű illeszteni a változásokat, mert január 1-je nem IX. hó 1-je. A másik pedig: ha az elszámolásokat 2012. január 1-jétől akarják másképp csinálni, akkor jó lenne, célszerű lenne, ha a végrehajtási utasítások valamikor novemberben rendelkezésre állnának. Persze, gondolom, a kormány is hasonlóképpen gondolkodik, csak szeretném ebben megerősíteni.
Köszönöm, elnök úr.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi