GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Képviselőtársam, jó a győri példa, jó az écsi példa, de én azt szeretném, ha nem egyedi példák, hanem mondjuk, egy országos kiterjedésű folyamat erősödne meg a hiány-szakképesítések ösztöndíjrendszerével kapcsolatosan, pont azért, mert arra van szükség, nemcsak a jól menő településeken, hanem a hátrányos helyzetű térségekben is, mondjuk, a Beregben is, talán azt államtitkár úr még jobban ismeri.
A decentralizációnál, államtitkár úr, amit ön is forszírozott, hogy jövőre majd 6 milliárd, mindig a jövőre. Igen, de hogy ha már jövőre 6 milliárd, egye fene, akkor az lenne jó, amit én mondok, hogy ha bebélyegződne valahol az adott esztendő decentralizált forrásának a nagyságrendje, és azt egy következő esztendőben nem lehetne alulmúlni. Tehát azért mondtam annak idején, talán az első hozzászólásomban, hogy az algoritmus ne úgy folytatódjon, hogy maradékelvűség alapján, hanem a korábbi esztendő pénzügyi forrásai is határozzák meg.
A tanulószerződések tekintetében ön arról beszél, hogy majd megduplázzák. Az elmúlt évtizedben 4-5 ezerről 41-42 ezerre nőtt a tanulószerződések száma, most másfél éve ez egy stagnációs folyamatot igazol vissza.
Két apróság, ami a törvénytervezethez még hozzáillesztendően elmondandó a részemről. Ha jól tudom, akkor Matolcsy úr az olasz, az amerikai és német kamarák képviselőivel is tárgyalt, beszélgetett, egyeztetett - nem tudom, minek nevezhető - a szakképzési hozzájárulásról, a képzésfejlesztési támogatásról szóló törvény kapcsán. Az ő elmondásuk szerint most ez a törvénytervezet valami egészen más, mint amivel ők felálltak az asztaltól. Gondolom, ez se jó, ha ilyen üzenetet kapnak azok, akik gyakorlatilag a korábbiakban komolynak gondolták azt, hogyha a miniszterrel tárgyalhatnak. De talán ezt nem államtitkár úrnak kell megmagyaráznia, csak azért mondom, hogy nem jó az üzenetértéke a dolognak.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi