GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Emelni a színvonalat, igen; akkor, amikor egy előző napirendi pont kapcsán arról beszéltünk, hogy mondjuk, a térségi minimálbérek fognak majd meghatározásra kerülni, és látható módon ez főleg a hátrányos helyzetű térségeket érinti, ahol egyébként tudvalevő, hogy adottságokban is szorítottabb feltételek közepette élik az emberek az életüket, talán a személyes adottságok tekintetében is bizonyos értelemben hátrányosabb pozícióból indulnak az emberek, akkor nyilvánvaló, egy olyan torz helyzet alakul ki, amin a kormány nem segít, pont az ellenkezőjét teszi, amit nem lehet a szakképzési hozzájárulásba beforgatott vagy azon keresztül beforgatott forrásokon keresztül feloldani.
A dolog másik része, hogy igen, az ember a tekintetben cselekvésre késztetett, hogy keresse a saját maga és a családja boldogulása számára is a lehető legjobb megoldásokat. Hogyha valaki már megszerez egy szakmát, minden tudás a kezében, fejében, akkor ezt úgy akarja hasznosítani, hogy lehetőség szerint a legjobb pozicionális feltételeket biztosítsa magának és a környezetének.
Európa ma nyitott, a moratóriumok leteltek, a hét év moratórium letelt, a szabad munkaerő-piaci vándorlás lehetősége adott oda és vissza alapon, ezzel nyilván élnek vagy élni akarnak az emberek. Én azt mondom, és azt gondolom, hogy ebben akkor lehet változást eszközölni, ha a munkaadók egy kicsivel, azután még egy kicsivel, azután még többel, nagyobb mértékben hajlandóak áldozni a jó szakmunkás megtartása érdekében, és akkor a fiatalok is motiváltabbak lesznek a vonatkozásban, a tekintetben, hogy ilyen szakmai tudás megszerzésével ruházzák fel önmagukat.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi