DR. GAUDI-NAGY TAMÁS

Full text search

DR. GAUDI-NAGY TAMÁS
DR. GAUDI-NAGY TAMÁS (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Polgártársak! Tisztelt Honfitársak! “Mikor fogjátok el a többit is? Nem menekülhetnek előletek! A Szabadság hídig üldöztük a menekülőket, sokan a Szabadság hídon át menekültek.” Folytatom: “Közleményem, hogy itt állok előállítás során tússzal a Belgrád-rakparton az állományommal, van hat túszunk, úgyhogy ezeket lepapírozzuk, utána tudtok menni. Rabos kocsit kérek a Markó utcai kereszteződéshez. Markó utca Nyugati-felüljáró melletti résznél túszunk van.”
Nem egy sci-fi regényből idézek, tisztelt képviselőtársak, és nem valahol a harmadik világban játszódott eseményekről folytatott rendőrségi beszélgetésekről készült jegyzőkönyvből, hanem a 2006. október 23-án készült rendőri jelentés, rádióforgalmazási adatok írásbeli jegyzőkönyveit ismertettem.
Azt hiszem, ennyi bevezető után mindenki tudja, hogy az a tényállítás, amely a Balsai-jelentésben szerepel, és amely hosszas kérlelésünkre és követelésünkre került végül is napvilágra, egyértelműen és határozottan megállapítja, amivel egyet tudunk érteni, hogy 2006 őszén a szeptemberi-októberi rendőri megtorlások - erőszak-alkalmazás, brutalitás, szemkilövések, kínzások, gumilövedékes támadások, könnygázgránátok és minden más egyéb, amit bevetettek a Gyurcsány-rendszer pribékjei - részesei, megalapozói voltak egy olyan bűncselekménynek, egy olyan bűncselekmény-sorozatnak, amelyet bűnszövetségben követtek el, mégpedig a Btk. 261. § (1) bekezdése szerinti terrorcselekmény elkövetéséről van szó.
Azt hiszem, aki ezeket a rádióforgalmazási adatokat alaposan végigtekinti, annak egyértelműen megerősödik ez a hite és meggyőződése; ha ráadásul végigolvassa a Balsai-jelentést, és emellé még elolvassa a Civil Jogász Bizottság jelentését, ahogy a 2006 őszi albizottsági jelentést is, egyértelműen összeáll a kép: egy állami szinten szervezett, állami szintre emelt terrorizmus tombolt Magyarországon, amelynek fő mozgatói nyilvánvalóan a politika csúcsán álló kulcsszereplők. Ezt kellene most már minél hamarabb az ügyészségeknek megvizsgálni, kivizsgálni, és minél hamarabb eljutni - alulról kezdve a vizsgálat rendszerét, elindulva a szakaszparancsnokoktól, folytatva az alegységparancsnokokon át, a helyszín-biztosítási parancsnokokon keresztül - a REBISZ vezetőségéhez, a BRFK parancsnokához, az országos rendőrfőkapitányhoz és a helyetteséhez, majd pedig eljutni a politikai vezetéshez, a fejekhez: Petrétei József akkori rendészeti miniszterhez, illetve Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökhöz, ma már bukott miniszterelnökhöz. Én azt gondolom, hogy egyetlenegy feladata és kötelessége van most mindenkinek, akinek szívügye a 2006 őszi igazságtétel: az, hogy segítse az ügyészség munkáját ennek a nyomozásnak a mielőbbi teljesítése érdekében.
Azért azt el kell mondanunk, hogy komoly aggályaink vannak, különösen arra tekintettel, hogy szinte az utolsó másodpercekben került elő ez a Balsai-jelentés, úgy, hogy nyáron Orbán Viktor miniszterelnök úrnak nyílt levelet írtam, akkor már kiszivárgott néhány részlet véletlenszerűen a Balsai-jelentésből, többek között a terrorcselekménnyel kapcsolatos dolog, és utána azonnali kérdéseket, napirend előtti felszólalásokat kellett tömegesen tennünk, hogy ez nyilvánosságra kerüljön. Megvolt az emberi jogi bizottságban, az alkotmányügyi bizottságban és a rendészeti bizottságban is a vitája ennek a jelentésnek. Nyilvánvaló, hogy azoknak, akiknek a kezéhez vér tapad, vagy akik asszisztáltak a hatalom fenntartásához, ez nem tetszett, nekünk viszont annyiban igen, hogy valóban alapot teremt a felelősségre vonáshoz.
Hozzáteszem zárójelesen, majd a Balsai-jelentés vitájában elmondjuk, hogy azért a tényállási részek tekintetében vannak komoly tévedések, hiszen azt a dogmát tartja fenn több tekintetben a jelentés, hogy mindenütt a tüntetők kezdték az erőszakos cselekményeket - akár a Nádor utcában október 23-án délelőtt, vagy délután 3 órakor az Alkotmány utcában -, ami nem igaz, kerek perec nem igaz, ezt mindenképpen korrigálni kell, október 24-én hajnalban pedig, ahonnan idéztem ezeket a rendőri jelentéseket, embervadászatok folytak Budapest utcáin. Egyébként a Balsai-jelentés 14 esetéből 8 ilyen embervadászatos ügyet tartalmaz.
Tehát én arra kérem a kormányt - nyilván el fogják mondani, hogy az ügyészségre nincs semmilyen hatásuk, mert az egy független szerv, de gondolom, mégiscsak van egy büntetőpolitikai célkitűzése a kormánynak, mégpedig az, hogy a bűnösöknek bűnhődni kell, ez szerepel a Balsai-jelentésben is -, arra kérem önöket, hogy ennek érdekében tegyék a cselekményeiket, illetve a 2006. őszi igazságtételt vigyük teljesedésbe. Tegnap Gulyás Gergely képviselőtársam kérdezte Kontrát Károly államtitkár urat, hogy hogyan állnak a kártérítések. Jelentem, hogy a Balsai-jelentésben szereplő kárügyeknek a döntő részét még nem fizette ki az állam, tehát a jóvátétel még nem teljes körű, illetve éppen most kaptam meg a jogerős elutasító végzést semmisségi ügyben, amelynek során a TV-székháznál tüntető egyik fiatalember ügyében utasították el - egyébként alaptalanul - a semmisségi kérelmet. Tehát igenis a közkegyelem lenne az igazi megoldás, ezt már a kormánypárti oldalon is belátják. Kérem, ennek érdekében folytassák a munkájukat.
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi