NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT, a külügyi bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm a szót, elnök úr. Valóban, a külügyi bizottság szeptember 12-ei ülésén tárgyalta a jelentést, illetve a honvédelmi és rendészeti bizottság határozati javaslatát, amelyet 15 igen és 2 nem szavazattal egészített ki. A 2 nem szavazat természetesen a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselőinek a szavazata volt. Gyöngyösi Márton képviselőtársammal a következő okok miatt tartózkodtunk.
1919. augusztus 19-én kiáltották ki Afganisztánban a függetlenséget, ekkor zárta le az úgynevezett angol-afgán háborút egy békeszerződés, ekkortól mondhatjuk, hogy megteremtődött a független afgán állam, Afganisztán. Sajnálatos, hogy nem volt túl hosszú életű az afgán függetlenség. Mindenki jól tudja, hogy milyen történelmi sötét idők következtek ezek után, végül a Szovjetunió is lerohanta az afgán államot, amelyről egyébként érdekességeket majd Gyöngyösi Márton képviselőtársam fog pár perccel utánam megemlíteni.
2001. október 7-én, azaz tizenegy éve - múlt hét vasárnapján volt a 11. évfordulója - volt az, amikor a honvédelmi miniszter úr által említett ENSZ-határozat alapján a NATO és az Egyesült Államok háborút indított Afganisztán ellen. Már nagyon sokszor kifejtettük az álláspontunkat: mi nem tudjuk támogatni a magyar részvételt ebben a háborúban. Nagyon sajnálatos egyébként, hogy az 1919-es afgán-angol háború után az angolok 9500 katonával jelenleg is ott állomásoznak Afganisztánban, és az afgán emberek 2012. augusztus 19-én nem tudták megünnepelni a valós függetlenségüket, mert a mai napig nem létezik független afgán állam, mindössze egy nem stabil, el nem ismert bábkormányt találhatunk Afganisztánban.
Nem tudjuk támogatni tehát ezt a 12-13 milliárd forintba kerülő magyar részvételt, és ennek részleteiről, illetve az afganisztáni háborúról a Jobbik véleményét Gyöngyösi Márton képviselőtársam fogja a továbbiakban ismertetni. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi