DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány a közösségi közlekedést ellátó autóbuszpark műszaki állapotának javítására törekszik, s ezzel szoros összefüggésben a hazai járműgyártási kapacitások összehangolását és jobb kihasználását kívánja elérni. Mindezek alapján a kérdésére egyértelmű a válasz, hogy igen, nagyon fontos számunkra a hazai autóbuszgyártás.
A miniszter asszony ön által is idézetten májusban már jelezte, hogy a járműbeszerzések nem választhatók el a közösségi közlekedés folyamatban lévő megújításától, átszervezésétől, így a Volánok átszervezésétől sem. Amint a Volán-társaságok átszervezése olyan stádiumba kerül - s remélem, erre most az elkövetkezendő hetekben és még az őszi hónapokban sor kerül -, a járműbeszerzések sorsa is felgyorsul. Ennek egyébként az anyagi fedezete megvan, hiszen a kormány 2012 áprilisában, épp az ön által említett célok érdekében is, a közlekedési infrastruktúra feltételeinek javítása érdekében a közösségi közlekedés fejlesztésének finanszírozási programkeretét gyakorlatilag megduplázta, 50 milliárdról 100 milliárdra megemelte.
A Nemzeti Fejlesztési Bank támogatott konstrukciójában tehát mind az ország által évente igényelt autóbuszpark-felújítások és -cserék, mind egyébként a gondolom, mindkettőnk számára fontos vasúti beszerzési lehetőségek is megnyílnak. A járműgyártó kapacitás új életre keltése kiemelt nemzetgazdasági célkitűzés, éppen ezért ezzel mind a Nemzetgazdasági Minisztérium, mind a Fejlesztési Minisztérium kiemelten foglalkozik.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi