SZÉKYNÉ DR. SZTRÉMI MELINDA

Full text search

SZÉKYNÉ DR. SZTRÉMI MELINDA
SZÉKYNÉ DR. SZTRÉMI MELINDA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, úgy gondolom, hogy mi nem egyformán gondolkodunk, és nem ugyanazt a világot látjuk. Én 2006 óta vagyok Salgótarján polgármestere, így alkalmam volt egy teljes ciklust végigélni, amikor az MSZP kormányzott, és már egy majdnem teljes ciklust, amikor az Orbán-kormány van, és össze tudom hasonlítani a két kormány önkormányzatokhoz való viszonyát. Biztos, hogy itt többen amnéziában szenvednek tisztelt képviselőtársaim közül, hiszen amikor 2010-ben kormányváltás volt, rengeteg kistelepülés keresett meg azzal, hogy ugye, mi nem akarjuk őket megszüntetni, mert a szocialista kormány teljesen nyíltan beszélt arról, hogy sok a 3200 önkormányzat Magyarországon, és mennyit kell majd megszüntetni belőlük.
A másik: nem tudom, hogy emlékeznek-e még a Lamperth-forintokra. Én még élénken emlékszem, ugyanis Salgótarján nemigen kapott belőlük, mert nem viselkedett jól. A szóhasználat, képviselő úr, abból adódik, ahogyan önök kormányoztak. Mi nem viselkedtünk jól, mert ennek a városnak már 2006 óta fideszes vezetése volt. 2006 és 2010 között egyetlenegyszer, Boldvai László képviselő úr azon ígéretére, hogy a felsőoktatást megmentjük, Salgótarjánba érkezett a Lamperth-forintokból 14 millió forint.
(16.20)
Ehhez képest működési támogatás, hozzájárulás, én kétségkívül elfogadom ezt a kifejezést is, de most nevezzük támogatásnak, ami Salgótarjánba, mondjuk, 2013-ig érkezett, meghaladja a 2 milliárd forintot. Ennyiben segítette az Orbán-kormány Salgótarjánt.
A következő, hogy hogyan tervezünk akkor, ha működési támogatásra lehet számítani. Megint csak a Lamperth-forintokat említem. (Az elnök csenget.) A kistelepülési önkormányzatok még nagyon jól emlékeznek rá, hogy ők az önök kormányzása idején csak úgy tudtak tervezni, hogy számoltak arra, hogy majd kapnak a Lamperth-forintokból.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi