ROGÁN ANTAL

Full text search

ROGÁN ANTAL
ROGÁN ANTAL (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Három, három és fél hónap múlva, valamikor októberben, amikorra a köztársasági elnök úr ki fogja tűzni az időpontját, Magyarországon önkormányzati választások lesznek. Immár a harmadik választás ez a 2014. esztendőben, harmadszor mondhatnak ítéletet a magyar politikai pártokról, azok politikusairól a magyar választók. Kétszer ez már megtörtént, áprilisban és májusban, április 6-án és május 25-én.
Tisztelt ellenzéki képviselőtársaim, önök ezen a két választáson gyakorlatilag elégtelent kaptak a választóktól, és azt kell hogy mondjam most visszanézve az elmúlt két hónapra, illetve akár a mai parlamenti felszólalásokra is, ennek lehet, hogy oka van. Mert érdemes megnéznünk, tisztelt képviselőtársaim, hogy mi volt az oka annak, hogy inkább a kormányzó pártokat választották a választók mind a két választáson. Nyilvánvalóan ennek az egyik legfontosabb oka az volt, hogy az elmúlt négy esztendőben sem, és azt gondolom, mi a jövőben sem fogunk megijedni sem a multiktól, sem a bankoktól, és ha kell, akkor a multikkal és a bankokkal szemben is mindig a magyar családok oldalára állunk.
Tisztelt Képviselőtársaim! Amikor ma itt a parlamentben egy zárónapot tartunk, akkor azt gondolom, szintén érdemes hangsúlyozni, hogy melyek azok a valóban fontos témák a választók számára, amelyekben elvárják azt, hogy az ő oldalukra álljunk, és nekünk mind októberre, mind a következő hónapokra itt van határozott üzenetünk.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ma a parlament előtt fekszik az a törvény, amelyben a devizahiteleseknek szolgáltatunk első lépcsőben igazságot a Kúria döntését követően, és azt gondolom, világossá tettük az elmúlt napokban is, hogy mi minden alkalommal figyelünk és odaállunk a magyar családok mellé, ha megpróbálnak egy újabb bőrt lenyúzni róluk, akár például a bankok. Az elmúlt napokban ugyanis pontosan ez történt, amikor láttuk, hogy miközben a parlament tárgyalja a devizahitelek megoldásáról és kivezetéséről szóló törvényjavaslatot, aközben, tisztelt képviselőtársaim, egyes bankok a következő három hónapban is kamatot szeretnének emelni, azaz egy újabb bőrt szeretnének lenyúzni a deviza- és a forinthitelesekről egyaránt.
Nem véletlenül nyújtottuk be azt a módosító indítványt a parlament elé - és kérek mindenkit, hogy ezt a ma futó törvényekkel együtt szavazzuk meg -, amelyik arról szól, hogy megtiltjuk a kamatemelést a következő hónapokban a bankok számára, hiszen a korábbiak is tisztességtelenek voltak, azokat is vissza kell majd fizetni a megfelelő bírásági eljárások után. Nyilvánvaló, hogy nem fogjuk engedni, hogy a következő hónapokban még egy újabb bőrt próbáljanak meg lenyúzni az emberekről.
Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy ilyen az a másik üzenet is, amit egy parlament elé került, és még ma, a tavaszi ülésszakon első körben megvitatásra kerülő törvény tükröz, amit Németh Szilárd képviselőtársam nyújtott be, ami a rezsicsökkentés folytatását foglalja magában.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt években itt nagyon komoly eredményeket értünk el. Magyarországon 2014-ben is folytatódik a rezsicsökkentés, elvégre szeptemberben és októberben újabb árcsökkenések lesznek. Szeptemberben csökkenni fog majd a villamos energia fogyasztói ára, októberben pedig csökkenni fog a távhő fogyasztói ára. Mindegyikről korábban döntöttünk, és ezeket a döntéseket következetesen végig is fogjuk vinni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Abban a törvényjavaslatban, amit Németh Szilárd képviselőtársam benyújtott az Országgyűlés elé a Fidesz- és a KDNP-frakció teljes támogatásával, ismét a magyar családok mellé állunk, a multi-, illetve a nagyvállalati érdekekkel szemben. Mert olyan fogyasztói jogokat próbálunk megvédeni, hogy ne csak az áron keresztül, hanem különféle mondvacsinált szolgáltatásokon keresztül se tudjanak újabb és újabb bőrt lenyúzni az emberekről.
Én azt gondolom, tisztelt képviselőtársaim, hogy ezek a valóban fontos közügyek. Arra kérem önöket, hogy ezek mellé álljanak oda. Álljanak mellénk, amikor a bankokkal szembeszállunk a családok érdekében, vagy amikor a rezsicsökkentésért harcolunk, és azt próbáljuk megvédeni akár az Európai Unióban vagy éppen a különféle magyar bírói fórumokon, illetve a jogszabályok alakításában. Ha ezt teszik, akkor azt gondolom, hogy a választók számára is tudnak pozitív üzenetet küldeni. De ha folytatják az elmúlt hónapok politikáját, ami azonos az elmúlt négy esztendő önök által folytatott politikájával, akkor azt kell mondjam, tisztelt képviselőtársaim, ne számítsanak jobb osztályzatra.
Mi azt fogjuk folytatni, amit elkezdtünk. Azt fogjuk tenni, amit az elmúlt években is következetesen tettünk: meg fogjuk védeni a devizahiteleseket és a forinthiteleseket is a bankokkal szemben, és kiállunk a rezsicsökkentés mellett, megvédjük a rezsicsökkentést, és folytatni is fogjuk azt. Ez a mi üzenetünk a választók számára az októberi önkormányzati választásokra.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi