NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN

Full text search

NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN
NÉMETH SZILÁRD ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt, közel másfél év a lakossági terhek csökkentéséről, a közszolgáltatói árak átlagos európai színvonalra történő mérsékléséről szólt. A szocialista-szabad demokrata kormányok nyolcéves vezetésük alatt többszörösére emelték a lakossági gáz, a villamos energia és az egyéb közszolgáltatások árát.
2010-ben az újonnan megalakult Orbán-kormány első intézkedései között volt a rezsiárak tartós befagyasztása, hiszen akkoriban a magyar családok fizették Európa legmagasabb energiaárait. Miközben a szocialista kormányok által ránk hagyott örökség rendbetétele folyamatosan zajlott, a kormány egy átfogó és minden közszolgáltatást érintő rezsicsökkentést készített elő.
(11.20)
2013. január 1-jétől kezdve több alkalommal is csökkent a lakossági gáz, a villamos energia és a távhő ára, amely a 2014. évi rezsicsökkentéseknek köszönhetően már közel harmadával kevesebbe kerül. Meg kell említenem továbbá a víz, a csatorna, a szippantott szennyvíz szállítása, a kéményseprés, a palackos gáz és a hulladékszállítás költségeinek minimum 10 százalékos csökkentését.
Tisztelt Államtitkár Úr! A lakossági terhek csökkentése mellett nem szabad megfeledkeznünk a vállalkozásokra rakódó terhek mérsékléséről sem. Hazánk úgy tud igazán versenyképes lenni Európában, és csak úgy tud stabil és határozott partnerként megjelenni a régiós versenytársak mellett, ha hazai szinten biztosítva van részükre a dinamikus fejlődés és a bővülés lehetősége. Ha úgy tetszik, a munkahelyteremtést, a szabad vállalkozást és a versenyelőnyt az olcsó energia adja.
Az elmúlt időszakban ezért többször is hallhattunk a vállalkozói rezsiköltségek csökkentésének híréről. Fontosnak tartom, hogy a közeljövőben valóban előtérbe kerüljön a vállalkozásokat érintő rezsiköltségek esetleges mérséklése, amelyet természetesen meg kell hogy előzzön egy részletes és átfogó hatástanulmány is.
Tisztelt Államtitkár Úr! A fentiekre való tekintettel kérdezem öntől, hogy a rezsicsökkentésen keresztül hogyan tervezi a kormány a vállalkozói terhek jelentős csökkentését, megerősítve ezzel hazai és nemzetközi pozíciójukat.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi