NOVÁK ELŐD

Full text search

NOVÁK ELŐD
NOVÁK ELŐD (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Örömmel fogadtuk, hogy végre elfogadták a Jobbiknak főként a multicégeket sújtó reklámadó bevezetésére vonatkozó javaslatát azok után, hogy az elmúlt években többször leszavazták még ezt a javaslatot.
Az már egy kicsit fájt, hogy lesöpörték azt a módosító javaslatunkat, miszerint ezt a bevételt az alapvető szintű lakossági internetszolgáltatás ingyenessé tételére kell fordítani. Az ingyeninternet, amelyet szintén a Jobbik régóta javasol, rendkívül indokolt volna, olyannyira, hogy még maga az előterjesztő L. Simon László, mármint a reklámadó legújabb előterjesztője is zárszavában igazat adott nekem ezzel kapcsolatban, és a nemzetgazdasági miniszterhez fordulva mondta, hogy ha nem változtat ezen a folyamaton a kormány, akkor bizony nagyon komoly versenyhátrányba fog kerülni Magyarország. Abban a vitában is már ismertettem azokat az adatokat, amelyek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legutóbb itt, a plenáris ülésen egy éjszakai vitában tárgyalt beszámolójából valók. Eszerint az Európai Unión belül Magyarországon a harmadik legalacsonyabb a mobil szélessáv-penetráció, azaz a szélessávú mobilnetet rendszeresen, legalább havonta használók aránya. Ráadásul a hozzáférés bruttó mediánára a régi nyugati tagállamok mediánárának több mint kétszerese, sőt, ha a jövedelmi viszonyokat is figyelembe vesszük, akkor például Dániában, az ottani árhoz képest a magyar ár több mint a 23-szorosa, tehát 2200 százalékkal drágább, hogyha a jövedelmi viszonyokat is figyelembe vesszük. Tehát nem amiatt panaszkodunk, hogy az internet Magyarországon 10-20-30, hanem adott esetben akár 2200 százalékkal drágább, mint például Dániában.
Pedig az internet mára azért legalább annyira a mindennapi megélhetés része, mint a többi rezsielem. Ezért indokoltnak tartjuk az internetárak csökkenését, és különösen az ingyenes alapinternet bevezetését. Ezzel kapcsolatban várjuk a kormány álláspontját. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi