SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent a miniszterelnök 48/2014-es eme határozata a végrehajtás operatív program monitoringbizottság elnökének felmentéséről és új elnök kinevezéséről.
A határozat a következőket tartalmazza: Huba Bence Pétert a végrehajtás operatív program monitoringbizottsága elnöki tisztségének ellátása alól 2013. december 31-ei hatállyal felmentem. Héber Verát, a végrehajtás operatív program irányító hatóságának vezetőjét, a végrehajtás operatív program monitoringbizottsága elnökévé 2014. január 1-jei hatállyal kinevezem.
A fentiekre, valamint arra való tekintettel, hogy a határozat 2014. június 3-án, a benne szereplő határidőkhöz képest több mint öt hónappal később került kihirdetésre, az alábbiakról kérdezném önöket.
Először: milyen jogszabályi felhatalmazás biztosít bárki számára olyan jogkört, hogy bármilyen tisztséget visszamenőleges hatállyal megszüntessen vagy létrehozzon?
Mi a konkrét oka, hogy a szóban forgó határozat meghozatala több mint öt hónapos késedelmet szenvedett? Huba Bence Péter 2014. január 1. napját követően kiadmányozott-e bármilyen dokumentumot a végrehajtás operatív program monitoringbizottsága elnökeként? Ülésezett-e a monitoringbizottság 2014. január 1. és 2014. június 2. napja között, és amennyiben igen, azt ki hívta össze? Huba Bence Péter 2014. január 1. napját követően részesült-e bármiféle juttatásban, költségtérítésben a mostani határozat értelmében, korábbi tisztségéből fennállóan? Héber Vera kapott-e 2014. január 1-je és 2014. június 2. között bármilyen pénzt a megbízatásának ellátásáért, illetve folytatott-e bármilyen munkát a végrehajtás operatív program monitoringbizottsága elnökeként?
Kérdezem, hogy normálisnak tartják-e, hogy öt hónappal később mentenek fel valakit, és öt hónappal később (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) neveznek ki.
Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi