DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Szilágyi György képviselőtársam, aki egyébként szerintem nagyjából ugyanazt mondta el, mint az általános vitában (Dr. Varga László: Azt a mindenit!) - tehát most itt egy négypontos (Dr. Bárándy Gergely: Nem változik naponta a véleménye!) összegző módosító javaslatról van szó -, akkor is rabosításról beszélt. Akkor nem válaszoltam, de ha ön (Dr. Apáti István: Akkor olvastad először!), mondjuk, útlevelet akar készíttetni, akkor önt is rabosítják? Mert egyébként akkor is fényképfelvételt készítenek (Szilágyi György: Ott nem kell ennyi adatot beadni egyébként… - Az elnök csenget.), és egyébként ujjlenyomatot vesznek. Hozzáteszem, itt a négyből csak egy kell, ott a kettőből mind a kettő kell. (Dr. Apáti István és Szilágyi György: Az állam kezeli!) Tehát ilyen alapon mindenki, aki akár személyi igazolványt, akár útlevelet, vezetői engedélyt vagy bármilyen (Közbeszólás az MSZP soraiból: Miért nem elég a személyi?) hatósági igazolványt készíttet magának, akkor mindenkit rabosítanak Szilágyi képviselőtársam szerint. (Szilágyi György: Az állam nem egy zrt.! Nem egy gazdasági társaság! - Az elnök csenget.)
Schiffer képviselőtársam ugyan nincs bent, de az én emlékeim szerint szenzitív adatot két módon lehet kezelni: hogyha erre törvény felhatalmazást ad, vagy ha az illető írásban ehhez hozzájárul.
A másik, hogy itt több képviselőtársam is tévedésben van a képmásból, ujjnyomatból, íriszképből és vénalenyomatból készült adatok tekintetében. Ez vagylagosan van a törvényjavaslatban. Ez azt jelenti, hogy ezek közül nem kell mindet, hanem vagylagos, tehát az egyiket kezelheti. (Szilágyi György: Keresztkérdés: mi az a vénalenyomat?)
Apáti képviselőtársammal abban egyetértek, hogy 98-99 százaléka a szurkolóknak békés szándékkal érkezik, talán még ennél is több, én abban is bízom. De pont a miatt az 1 százalék vagy talán 1 százaléknál is kevesebb (Dr. Apáti István: A másik 99-től.) miatt kell a másik 99 százalékot megvédenünk.
A törvényjavaslat nem teszi kötelezővé ezeknek a rendszereknek az üzemeltetését (Dr. Józsa István: A meccsre járást se!), hanem lehetőségként, tehát ha a klub vagy a sportszervező - ahogy a törvény írja - úgy dönt, hogy ő ezt meg akarja tenni egyébként a saját szurkolói biztonsága érdekében, akkor ezt bevezeti.
Én úgy gondolom, hogy mindenki, aki a rend pártján áll, az támogatja a törvényjavaslatot. Úgyhogy kérem képviselőtársaimat, hogy az összegző módosító javaslat szerinti módosító javaslatokat és a törvényjavaslat elfogadását támogassák.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi