MANNINGER JENŐ

Full text search

MANNINGER JENŐ
MANNINGER JENŐ (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! A vitában a korábbi érveket hallottuk megismételni. Engedjék meg, hogy röviden én is elismételjen, hogy a törvényjavaslat fő célja az uniós megfeleltetés volt. A javaslat alapvetően biztosítja, hogy javarészt változatlan feltételek mellett a jövő évben is lehessen fejlesztési adókedvezményt igénybe venni Magyarországon megvalósuló beruházások után.
A szélessávú internetszolgáltatás esetén az adókedvezmény formájában történő támogathatóságot szünteti meg, és a szélessávú internetszolgáltatást szolgáló beruházási jogcím azért került ki a támogatható jogcímekből, mert az ilyen célt szolgáló beruházások támogathatóságával szemben az Európai Bizottság olyan feltételeket szab, amelyek összeegyeztethetetlenek az adókedvezmény rendszerével. De ez nem jelenti azt, hogy a kormány ne támogatná a szélessávú internet telepítését.
Ami pedig az energiahatékonysági beruházásokról szól, ott ismételten elmondom, hogy az energiahatékonyságot szolgáló beruházások támogatása valójában nem szűnik meg - jogtechnikai módosításról van szó -, hanem beépül a környezetvédelmi célú beruházások támogatási rendszerébe. A módosító javaslatok inkább technikai pontosításokat szolgálnak, tehát igazából úgy gondolom, a törvényjavaslat korábbi indoklása most is helytálló.
Köszönöm a figyelmet, kérem az előterjesztés támogatását.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi