LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Először is, szeretném a kormány nevében megköszönni, hogy a szegedi belpolitikai életről egy intermezzót biztosított számunkra itt a parlamentben és a kormányzatban. (Derültség a kormánypárti padsorokban.) Úgy látom, hogy bárki adja ki a Fidesz újságját, az ön mandátuma bizonyítja, hogy feleslegesen adják ki, vagy legalábbis eddig a célját nem érte el, hiszen ön bekerült a parlamentbe 2014-ben a parlamenti választások alkalmával. (Derültség a kormánypárti padsorokban.) Tehát bárhogy is van ez a fideszes újság, Szegeden nem sok látszatja volt még ennek, amit a fideszes újságban műveltek.
Ami a pályázatot illeti, érzem a disszonanciát, ami a cég pályázatnyerési pillanata előtt állt fönn, de nem tudom, hogy ezt jogi eszközökkel meg tudjuk-e fogni. Pontosan tudja, hiszen egy megyében vagyunk, hogy engem ezek a pártszempontok tisztességügyekben nem szoktak különösképpen zavarni, amikor éppenséggel számon kell kérni közpénzt. Tehát készen állok arra, hogy ezt érdemben megbeszéljük vagy kivizsgáljuk. Azt tudom önnek mondani, hogy a 264 millió forintos projektből 182 millió 800 ezer forintot költöttek el a terület előkészítésére, mintegy 60 millió forintért, 58 millióért vásároltak eszközöket, és 5 millió forint ment az előkészítő munkára, ami átlagos. Tehát a pályázat kiírási szempontjainak megfelelt a pályázati pénz elköltésének metódusa.
A számla kifizetését a közreműködő szervezet több alkalommal ellenőrizte, helyszíni bejárást tartottak. Műszaki ellenőrök aláírtak, átvették. Ők felelősséggel tartoznak, természetesen számon kérhetők, félreértés ne essék. Egyesével át lehet a számlát vizsgálni, de a számlák több alkalommal auditon keresztülmentek.
Ha tud abban segíteni, hogy mit kell keresnem, vagy hogyan tudom megtalálni, hogy mielőtt a cég nyert ezen a pályázaton… - és valószínű, nem volt elég erős vállalkozás ehhez, ha jól értem az ön megjegyzését -, akkor készen állok minden vizsgálatra, de az eddigi vizsgálatok azt bizonyítják, hogy törvénytelenség vagy visszaélés a pályázat lebonyolításában egyelőre nem látszik, hogy történt volna. De ahogy felajánlottam több képviselőtársamnak, attól, hogy Fideszhez kötődik egy cég, alaposan ki fogjuk vizsgálni. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi