DR. VAS IMRE

Full text search

DR. VAS IMRE
DR. VAS IMRE (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A Magyar Honvédség katonái minden évben erőn felül teljesítenek az ország határain belül és kívül, bizonyítják felkészültségüket, készek fegyverrel védeni a hazát, és készek helytállni természeti és ipari katasztrófák idején, ahogy történt ez a tavaly nyári dunai árvíz vagy a négy évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófa során. Mindemellett nemzetközi missziós tevékenységükkel is hozzájárulnak Magyarország nemzetközi megítélésének javításához. Ezért mindannyiunk kötelessége, hogy megbecsüljük a Magyar Honvédség állományát.
Legutóbb az első Orbán-kormány emelte meg számottevően a katonák illetményét, és az elmúlt évek gazdaságpolitikájának köszönhetően a kormány nemrég jelentette be, hogy 2015-től újabb emelésbe kezd a bérek, a honvédségi illetmények területén. De arról is hallhattunk már, hogy mindezt egy új katonai életpályamodell keretében hajtja végre.
Kérem tisztelt miniszter urat, hogy erősítse meg az eddig elmondottakat, és foglalja össze a tervezett új életpályamodell főbb jellemzőit. Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi