DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A TIOP és a közép-magyarországi operatív program keretében 2013-ban egy, a GYEMSZI vezetésével alakult konzorcium összesen 2,1 milliárd forint pályázati pénzt nyert el az e-Health, azaz a nemzeti egészségügyi informatikai rendszer, elektronikus közhiteles nyilvántartások és ágazati portál fejlesztésére. A fejlesztés képezné alapját annak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térnek, amelyről szintén gyanúsan keveset hallani mostanság, pedig bevezetése mellett a kormányzat elvileg elkötelezett.
Az e-Health az egészségügyi közhiteles nyilvántartások struktúrája lenne, amely által olyan jelentés- és üzenettovábbító rendszer válna elérhetővé, ami az egészségügyi ágazat intézményei között az adatcserét hatékonyabbá, hiba- és redundancia-mentessé tenné, az ott tárolt adatokat, a szakdolgozók adminisztratív terheit csökkentené.
A projekt megvalósítása az egyik konzorciumi tag, a Nemzeti Infokommunikációs Zrt. honlapja szerint 2013. július 1-jén megkezdődött, és 2015. június 30-án kellene lezárulnia. Ehhez képest az ugyanitt fellelhető adatok szerint a projekt készültségi foka jelenleg 7 százalékon áll, ráadásul a támogatási szerződések szerint a fizikai befejezés eredeti dátuma 2014. november 28. lett volna.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ha jól számolom, a projekt elkezdése óta lassan 16 hónap telt el, és az újraütemezett megvalósításig is alig 7 hónap van hátra. Felvilágosítana, mégis hogyan kívánja az Önök felügyelete alá tartozó GYEMSZI, OEP, Országos Tisztifőorvosi Hivatal, EEKH, valamint a további konzorciumi tag 7 hónap alatt befejezni a több mint 2 milliárdos projektet és annak a maradék 93 százalékát? Esetleg az adatok közzétételi kötelezettségéből származó adat-karbantartási feladatuknak nem tettek eleget a szervek?
Ugye, nem akarják, hogy az e-Health-rendszer és az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér és ennek a kivitelezése az egészségügy 4-es metrója legyen?
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi