MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az egyik elbukott szabadságharcról már beszéltünk, hiszen az önök harmatgyenge földtörvényét is, úgy néz ki, hogy át kell írni és a brüsszeli igényekhez kell szabni, hogy aztán végképp alkalmatlanná váljon arra, hogy a magyar termőföldet meg tudjuk védeni.
A másik elbukott szabadságharc a napokban látott napvilágot, hiszen négy éve önök óriási ováció közepette itt a Házban jelentették be, hogy felszabadítják a házi pálinkafőzést, és lehetővé válik újra a magyar emberek számára, hogy ezt az értékes és ősi nedűt újra fogyaszthassuk legálisan. Ez a szabadságharc azonban eddig tartott, hiszen láthatjuk, hogy Brüsszel ezt sem nézte jó szemmel. Pedig mondjuk ki: a pálinka hungarikum, ráadásul a legismertebb és a legnépszerűbb hungarikum.
A magánfőzésre önök egy ezerforintos, jelképes díjat vetnek ki; ez ugyan még nem lenne megterhelő, és ez ellen nem is lehetne senkinek komoly kifogása, ha nem ismernénk azt, hogy önök az ilyen kezdetleges összegekből egy-egy évenkénti emelés során milyen horror adókat fognak majd kicsikarni. Ez az ezer forint a gyanúnk szerint semmi másra nem szolgál, mint hogy megtudják azt, hogy kinél vannak ilyen főzőberendezések, meglegyen a regisztráció, meglegyenek az adatok, és aztán tudják őket vegzálni és emelni ezt az adómértéket. Ha nem erről van szó, akkor kérem, nyugtasson meg államtitkár úr.
Ahol viszont már most látszik a nagyobb baj, az a bérfőzdék esete. Több mint 700 ilyen bérfőzdéről tudunk, több száz családról tehát, akik egyébként akár európai uniós pénzeket, támogatásokat vettek fel arra, hogy megvalósítsák az álmukat, és a család megélhetését biztosítsák; ötéves fenntartási kötelezettséget vállaltak ezek a bérfőzdék, és nem fogják tudni nyereségesen tartani a működésüket.
Óriási katasztrófa elé néznek, a szakma becslése szerint az egyharmaduk be fog zárni ilyen feltételek mellett egy éven belül, hiszen önök a nulláról 1670 forintra emelték a literjét… - a pálinka adóját. Ez kigazdálkodhatatlan, államtitkár úr. Mit terveznek ezért cselekedni? Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi